Noii indicatori de performanță ai șefilor CE Oltenia, respinși de acționari

Acționarii Complexului Energetic Oltenia au respins în ședința extraordinară din 22 iulie unul din proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi. “Nu aprobă acordarea mandatului de negociere Comisiei numite pentru negocierea clauzelor Contractului de Furnizare Cărbune pentru noul grup energetic de 600 MW”, se arată într-un document postat pe site-ul companiei. Este vorba de grupul care ar urma să fie contruit de chinezii care vor garanții că primesc cărbunele la un anumit preț.

Și în ședința ordinară a acționarilor, care a avut loc tot pe 22 iulie, a fost respins un proiect de hotărâre. “Nu aprobă actualizarea indicatorilor cheie de performanță, financiari și operaționali pentru membrii Consiliului de Supraveghere și membrii Directoratului, în corelație cu prevederile Bugetului de Venituri și Cheltuieli aprobat pe anul 2019, nu aprobă încheierea de acte adiționale la contractele de mandat ale membrilor Consiliului de Supraveghere și nu împuternicește reprezentantul Ministerului Energiei în Adunarea Generală a Acționarilor pentru semnarea actelor adiționale la contractele de mandat ale membrilor Consiliului de Supraveghere”, arată hotărârea AGOA nr. 9 din 22 iulie.

Complexul Energetic Oltenia are de la 1 iulie un nou Consiliu de Supraveghere, validat acum câteva zile, care nu a avut încă prima ședință. (A.M.)

Vizualizări: 2,650

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: