Boza: Începe implementarea Dispecerului Energetic European

Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a spus că, începând cu data de 1 ianuarie, începe implementarea Dispecerului Energetic European. “Undeva în trei ani va fi 100% activ și 100% utilizabil de către toate țările din Uniunea Europeană”, a menționat Sorin Boza la Tele 3.

În piața europeană va avea prioritate energia ieftină. “Fiind un sistem care merge pe principiul prețul cel mai ieftin, acea energie se vinde imediat, dacă țările cu care suntem în interconectare oferă o energie mai ieftină, este normal ca și România să importe o perioadă de timp energie ieftină”, a mai spus Boza.

Acesta nu a detaliat posibilele efecte pe care le va avea noua măsură asupra CE Oltenia, care produce scump, una din cauze fiind plata certificatelor de carbon. “În această piață primează prețul cel mai ieftin, ăsta va fi viitorul nostru. Din păcate spun, noi mai avem mult de muncă pentru interconectare, pentru a putea importa o cantitate mai mare și să exportăm o cantitate mare”, a mai spus managerul CEO.

Vizualizări: 2,811

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: