Boza, despre accidentele de muncă: E vorba de riscul pe care fiecare și-l asumă

Accidentele de muncă de la Complexul Energetic Oltenia nu se produc din lipsă de echipamente! Este concluzia la care a ajuns managerul Sorin Boza după ce angajați cu vechime în domeniu și-au pierdut viața la locul de muncă sau au fost răniți grav. Boza a dat de înțeles că salariații au fost cei care s-au pus în pericol.

Ultimul accident de muncă s-a produs, săptămâna trecută, la Cariera Roșiuța, unde doi mineri au căzut în gol după ce s-a prăbușit grinda pe care se aflau. La Ișalnița, a murit un angajat care a fost prins de o garnitură de tren, i-au fost tăiate ambele picioare, însă cu tot efortul medicilor nu a mai putut fi salvat.

Sorin Boza, managerul CEO, a explicat, la Tele3, că a încercat să afle cum s-a petrecut tragedia: „Ne minunăm toți cum oameni cu experiență mare de tot, cei mai buni oameni, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, în domeniul descărcării, și în domeniul electric, unde lucra colegul de la Jilț, pot face astfel de greșeli, să se ajungă până la fatalitate, la moarte. Am mers la Ișalnița să încercăm să înțelegem cum s-a putut întâmpla acel accident. Credeți-mă, locul unde s-a întâmplat este mai sigur decât o zonă de refugiu de tramvai. Este o zonă dreaptă, unde trenul nu are viteză, de-asta greșeala pe care colegul a făcut-o, de a trece, când trenul se mișca pe sub el, se va stabili dacă trecea printre vagoane sau peste”.

Mai mult decât atât, Sorin Boza a dat de înțeles că angajații sunt principalii vinovați pentru accidentele din cariere și termocentrale. În rest, ar avea toate echipamentele de care au nevoie și sunt instruiți la locul de muncă. „Nu își dorește nimeni să avem accidente. Am încercat să fac tot ce a depins de mine pentru a evita astfel de accidente, de a deschide odată mintea că nu contează dacă avem experiență și suntem cei mai buni, nu iartă curentul și greșelile pe care le facem. După ce s-a întâmplat și al doilea accident am dispus în Comitetul Director o întâlnire în comitetul de securitate în care directori, muncitori, să ne întâlnim să vedem ce mai putem face. Nu e vorba de lipsă de echipament, nici de lipsă de instruire sau că nu a avut scule, este vorba numai de riscul pe care, câteodată, fiecare și-l asumă și nu cred că vreunuia dintre cei doi colegi i s-a cerut de șefi să facă, să riște ceva”, a mai transmis Boza.

Vizualizări: 3,447

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: