O nouă epistolă trimisă de Pîrvulescu și Marciuc

Liderii principalelor două federații sindicale din Complexul Energetic Oltenia i-au scris luni ministrului Energiei, Anton Anton. Liderii Federației Naționale Mine Energie și Federației Univers, care reprezintă circa zece mii de angajați ai complexului, vor să știe de ce nu a fost adoptată strategia energetică.

“Vă transmitem profunda noastră îngrijorare în legătură cu întârzierea apariţiei Strategiei Energetice a României 2019-2030 cu perspectiva anului 2050, printr-un act normativ, deoarece contradicţiile din Proiectul Strategiei Energetice şi mesajele transmise de conducerea Ministerului Energiei destabilizează pacea socială în rândul salariaţilor din cadrul producătorilor de energie din combustibil fosil, care merită siguranţa locurilor de muncă după eforturile depuse pentru asigurarea siguranţei în funcţionarea Sistemului Energetic Naţional”, este mesajul transmis de Dumitru Pîrvulescu și Adrian Marciuc.

Cei doi lideri sindicali vor să știe care au fost cauzele care au dus la neapariţia unui act normativ care să reglementeze Strategia Energetică a României 2019-2030 cu perspectiva anului 2050, deoarece proiectul acesteia se găseşte pe pagina de transparenţă decizională a ministerului încă din data de 5 noiembrie 2018. (A.M.)

Vizualizări: 2,035

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: