Noile locuinţe ANL nu sunt branşate la energie şi gaze

Cele 160 de familii care beneficiază de locuinţe tip ANL în zona Narciselor trebuie să scoată nişte bani din buzunare. Asta pentru că autorităţile locale le transmit că trebuie să-şi deschidă individual partide la furnizorul de energie electrică şi gaze.

Chiar dacă sunt doar chiriaşi în locuinţele respective, oricând putând renunţa la acest privilegiu, locatarii noilor blocuri ANL trebuie să se descurce singuri dacă vor să aibă gaze naturale şi electricitate în locuinţe. “Trebuie să meargă să-şi deschidă partidele. Sunt închiriate aceste locuinţe, dar consumul îl face titularul. Lui îi facturează, nu primăriei. Trebuie să meargă să-şi facă fiecare contract individual, fiecare consumă cât vrea pe baza contractului. Acum se deschid partidele, se plăteşte taxa de branşare şi se pun contoarele la fiecare în parte. Au contractul de închiriere şi se duc ca orice cetăţean şi îşi fac contract. Cine nu vrea, nu îşi face. La centrala termică, se face contract pe asociaţie, că este vorba de un bun comun”, a spus Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu. 

Locatarii din ANL nu doar că trebuie să-şi deschidă partide individuale la utilităţi, trebuie să înfiinţeze măcar o asociaţie de proprietari. 

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: