INCREDIBIL: Grădiniţă cu o educatoare la doi copii

Inspectoratul Școlar va face o anchetă la Grădinița cu program prelungit numărul 1 din Motru, după ce părinții preșcolarilor au scos la iveală faptul că o educatoare are în grupă numai 2 elevi. Conducerea unității de învățământ susține că s-a ajuns în această situație din cauza unei „reclame proaste” care i s-a făcut cadrului didactic. Părinții copiilor din Motru vor să se rezolve problema acestei educatoare, pentru că s-au săturat să-și tot mute micuţii de la o grădiniță la alta.

Cea mai căutată grădiniță din Motru este Grădinița Sfântul Ioan, care de câțiva ani este în subordinea Grădiniței cu program prelungit numărul 1. Unitatea de învățământ a fost realizată la standarde europene de o asociație și de ea s-a ocupat o măicuță de religie catolică. Aceasta a decedat și grădinița a fost preluată în rețeaua de stat. Acum, în jurul acestei unități de învățământ s-a iscat un scandal între părinții copiilor și conducerea grădiniței. Din acest an, aici a fost adusă o educatoare care nu este dorită de părinți și, din acest motiv, are în grupă numai doi elevi. Motrenii cer Inspectoratului Școlar să rezolve această problemă, pentru că s-au săturat să-și tot transfere copiii de la o grădiniță la alta, din cauza acestui cadru didactic. Părintele unui copil a sesizat redacţia Pandurul cu privire la această situaţie: „Este păcat de această grădiniță să-i fie pătată imaginea. Este o grădiniță dotată cu tot ce trebuie, însă de anul acesta au apărut probleme. La grădinița Sfântul Ioan veneau copii din toată părțile orașului și inclusiv eu mi-am adus copilul aici și de aceea nu vreau să-și bată nimeni joc de grădiniță. A fost adusă o educatoare care primește un salariu fără să facă nimic. Vreau să vă spun că are în clasă numai 2 elevi, iar câte o dată numai unul singur. Nu e posibil așa ceva. Am înțeles că se închide în clasă și se uită la televizor. A venit de la altă grădiniță, pentru că a avut probleme cu colegele și cu părinții, care și-au mutat copiii aici din cauza ei și acum a venit după copii.  Nu avem încredere să ne lăsăm copiii în grija ei. Am înțeles că în documente apar mulți copii înscriși la această educatoare, dar de fapt nu are decât 2. La aceeași grădiniță alte educatoare au peste 20 de elevi”.

Directorul grădiniței: I s-a făcut reclamă proastă educatoarei

Conducerea unității de învățământ susține că s-a ajuns în această situație din cauza unei „reclame proaste” care i s-a făcut cadrului didactic. Mai mult decât atât, Camelia Barbu a încercat să găsească soluții, însă fără niciun rezultat, iar acum se așteaptă intervenția reprezentanților de la Inspectoratul Școlar. „S-a ajuns în această situație pentru că educatoarei i s-a făcut o reclamă proastă de către colegi, dar și de către unii părinții și aceștia nu au mai vrut să-și dea copiii în grupa dumneaei și de aceea are cum 2 copii în clasă. Noi am găsit o soluție, dar nu a fost de acord cu ea. O  să așteptăm o comisiei de la inspectorat și să vedem ce facem. I-am oferit educatoarei alt post, postul de degrevare al directorului și l-a refuzat. Cei de la ISJ cunosc foarte bine această situație. Vreau să vă spun că educatoarea este un om care nu știe să comunice foarte bine și așa a fost percepută. Ca și cadru didactic nu avem ce să-i reproșăm, pentru că are calificativul foarte bine și a participat la mai multe concursuri. A fost un conflict și de acolo a pornit totul. Este foarte ușor să strici imaginea unui om în ziua de azi”, a declarat Camelia Barbu.

Conducerea ISJ va face o anchetă la Motru

Conducerea Inspectoratului Școlar susține că nu cunoștea problema de la Motru, în condițiile în care conducerea grădiniței aștepta de la inspectorat o soluție pentru rezolvarea situației. În perioada următoare va fi declanșată o anchetă la Grădinița Sfântul Ioan, însă la prima vedere cei de la ISJ dau vina pe un management prost al fostei directoare. „Trebuie cercetat acest caz. În mod normal, părinții înscriu copiii, iar directoarea face grupele în funcție de opțiunile părinților. Mi se pare că e un fel de auto sabotare acolo. Noi o să analizăm și încercăm să aflăm și ce calificative are doamna educatoare, dacă a avut asistență la ore și se pot media aceste lucruri. În primul rând o să ne deplasăm acolo să discutăm cu tot personalul, pentru că este o problemă de comunicare. O să luăm note informative fiecărei persoane. Ne-am interesat și noi și am înțeles că elevii nu s-au prezentat și s-au înscris la alte grădinițe, deci preșcolarii nu există. Noi trebuie să luăm o măsură care să ofere un loc de muncă educatoarei.  Ea a fost încadrată pe o grupă nou formată, numai pe preșcolari înscriși anul acesta. Nu a văzut nimeni copiii la clasă, decât dosarele. O să contactăm și părinții să vedem ce s-a întâmplat. Este clar că nu poate funcționa și nu poate fi plătită pentru 2 preșcolari. Consider că este și o problemă de management. Încadrarea făcută de fosta directoare a fost prost gândită”, a declarat Georgeta Popescu, purtător de cuvânt ISJ Gorj. 

Vizualizări: 313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: