Directorii de şcoli, aşteptaţi să ridice pachetele cu rechizite

Pachetele cu rechizite școlare pe care le primesc elevii săraci din învăţământ au fost deja achiziţionate şi se află în posesia Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Deocamdată au sosit numai rechizitele pentru  elevii de la clasele pregătitoare şi clasa I, urmând ca săptămâna viitoare să sosească şi pentru elevii din clasele II-VIII. Directorii unităţilor şcolare sunt aşteptaţi să le ridice. Câteva zeci dintre aceştia le-au şi distribuit celor mici.

Cu o întârziere de aproape o lună, rechizitele pentru elevii nevoiaşi au sosit. Luni a venit prima tranşă de pachete, ultima ajungând ieri la ISJ Gorj, în cursul dimineţii. “Au sosit pachetele cu rechizite pe care le acordă Guvernul României familiilor care se încadrează unui plafon de venturi. Au sosit doar cele pentru clasa pregătitoare şi pentru clasa I. Pentru clasa pregătitoare sunt 1407 pachete, iar pentru clasa I, 1066. Din acest moment, au început să fie ridicate de către directorii instituţiilor de învăţământ din judeţ şi continuă distribuţia lor. Săptămâna viitoare avem garanţia că vor sosi şi restul pachetelor pentru celelalte clase, până la clasa a VIII-a”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.    

Spre exemplu, un pachet de rechizite pentru elevii de la clasa pregătitoare conţine: două caiete de desen, un caiet dictando, două caiete tip geometrie, un caiet matematică, un caiet tip I, trei creioane, un set de creioane colorate, o gumă, un penar, acuarele, două pensule, un ghiozdan, o planşetă, plastilină, hârtie glasată şi lipici.

S-au grăbit să ridice rechizitele

82 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică trebuie să ridice pachetele cu rechizite de la inspectoratul şcolar. Mai bine de 30 dintre directori s-au şi prezentat să le ridice. Este şi cazul Şcolii Gimnaziale din Padeş. “Am venit să ridic rechizitele pentru copiii de la clasa pregătitoare şi clasa I. Copiii le aşteaptă cu mare nerăbdare. Am venit foarte repede, având în vedere că anul şcolar deja a început şi aceste rechizite sunt necesare în vederea desfăşurării procesului instructiv-educativ. Sunt în jur de 60 de copii la clasa pregătitoare şi clasa I”, a comentat Constantin Pora, directorul şcolii.

Aşteaptă rechizitele şcolare

Anul acesta, circa 11.800 de elevii din judeţul Gorj, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a, beneficiază de rechizite şcolare prin acest program. 3842 sunt de la clasele II-IV, 3996-clasele V-VII şi 1362, de la clasa a VIII. Beneficiarii pachetelor de rechizite şcolare sunt, potrivit OUG 33/2001, elevii din învăţământul de stat, primar şi gimnazial, cursuri de zi, care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie, este de maximum 50 la sută din salariul de bază minim brut pe ţară.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: