Cine livrează laptele pentru şcolarii din Gorj

Societatea Simultan din Timişoara este cea care va distribui produse lactate până în 2016 unităţilor şcolare şi preşcolare din judeţ. Consiliul Judeţean Gorj a încheiat un contract în acest sens care se ridică la peste 17 milioane de lei. Societatea în cauză a fost implicată în scandalul laptelui, fiind suspectată că a distribuit produse lactate cu aflatoxină peste norma legală.

La finele lunii august, Consiliul Judeţean Gorj a atribuit societăţii Simultan contractul de furnizare de produse lactate pentru elevii şi preşcolarii din Gorj, pentru perioada de şcolarizare 2012-2016. Practic, este vorba de o reconfirmare anuală a acestei societăţi pentru furnizarea serviciilor în discuţie. Produsele ajung la toate unităţile de învăţământ de pe raza judeţului, în grădiniţele cu program normal de 4 ore, şcolile cu clasele pregătitoare şi I-VIII. Conform contractului societatea se trebuie să asigure servicii privind transportul şi distribuţia la unităţile de învăţământ. Valoarea totală a contractului este de 17.406.900 RON. 

Societatea Simultan furnizează produse lactate şi pentru minerii din cadrul CE Oltenia însă a devenit cunoscută după ce a fost implicată în scandalul laptelui, existând suspiciuni că ar furniza la şcolile din capitală lapte cu un conţinut ridicat de aflatoxină. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj spun că nu există probleme de acest gen în judeţ, dat fiind faptul că produsele sunt testate periodic. „Pe distribuirea laptelui avem firma SC Simultan, iar pe distribuirea cornului în şcoli este Vel Pitar. Este vorba despre un acord cadru. Conform regulamentului privind aplicarea acestui acord cadru, în fiecare an câştigătorii trebuie să prezinte documentaţiile de eligibilitate şi în fiecare an se încheie contracte subsecvente cu firmele care au câştigat. În permanenţă există monitorizare în unităţile şcolare unde sunt distribuite cele două produse ca să nu fie probleme”, a spus Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

Conform saitului societăţii Simultan, este o firmă cu capital integral privat, înfiinţată în anul 1994 care are ca obiectiv principal activitatea de fabricare şi comercializare a produselor lactate proaspete, lacto-acide şi a brânzeturilor sub marca proprie “SIM”.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: