Noroc maxim în Cupă!

Pandurii a avut din nou noroc la tragerea la sorţi din Cupa României. Dacă în faza 16-imilor, gorjenii au picat acasă cu Farul Constanţa, acum în optimi se vor deplasa la Timişoara pentru duelul cu echipa din liga a V-a, Ripensia Timişoara.

Tragerea la sorţi de ieri a fost una perfectă pentru panduri. Meciul cu Ripensia se va juca la Timişoara la doar 3 zile după ce gorjenii vor da piept tot în Banat cu ACS Poli.

Ripensia, bomba din Cupă!

Pandurii a avut ieri statut de cap de serie aşa că nu putea pica împotriva greilor Steaua, Petrolul sau Astra. În cel mai rău caz, gorjenii ar fi nimerit în deplasare la Mediaş sau Braşov. N-a fost să fie însă pentru că Pustai şi compania au avut parte de noroc. Vor juca în optimile Cupei contra celei mai slabe echipe din urne, Ripensia Timişoara. Ripensia, un nume mare în fotbalul românesc al anilor 30, a fost reînfiinţată în 2012 şi a avut un parcurs uluitor în Cupă. Practic bănăţenii au pornit la drum în toamna anului trecut în faza judeţeană şi un an mai târziu au ajuns până în optimi! Din vară încoace micuţa echipă din liga a V-a a trecut rând pe rând de Flacăra Făget (3-0), Millenium Giarmata (3-2), Muncitorul Reşiţa (1-0) şi UTA Arad (3-0). În 16-imi, bănăţenii au picat cu U Cluj dar diferenţa de 4 eşaloane dintre cele două echipe nu a avut ecou şi în teren. Ripensia s-a impus aproape incredibil în faţa trupei lui Ionel Ganea cu 2-1 şi s-a calificat în optimi! Proaspăt promovată din liga a VI-a, Ripensia o duce bine şi în campionatul judeţean. Are 7 victorii şi un eşec din primele 8 etape şi conduce clasamentul la egalitate cu singura echipă de la care a luat bătaie în acest sezon, Comloşu Mare. Vorbim aici însă de echipe foarte mici, Ripensia având ca şi colege de serie pe Glentoran Carani, Unirea Grabăţ, Tricoul 1 Iunie sau Spartak Gottlob.

Ripensia Timişoara:

- primul club profesionist de fotbal din România (culori: galben-roşu)

- fondat în 1928, desfiinţat în 1948 din cauza lipsei banilor şi readus la viaţă în 2012

- 4 titluri de campioană a României: 1933, 1935, 1936 şi 1938 şi de două ori vicecampioană: 1934 şi 1939

- 2 Cupe ale României: 1934 şi 1936 şi 2 finale de Cupă: 1935 şi 1937

- stadion actual: Electrica, 10.000 de locuri, în Cupă joacă însă pe „Dan Păltinişanu”, 40.000 de locuri

- preşedinte: Radu Ienovan, manager: Radu Suciu

- prim 11 cu U Cluj: Rădulescu – Petrişor, Ciobai, Uzun, Cărpinişan – Boancheş, Mureşan, Anagor, Briciu – Popa, Păşcăleanu.

Inedit – Ripensia Timişoara e una din puţinele echipe din liga a V-a, dacă nu singura, care are website. Pe www.ripensiatimişoara.ro găsiţi toate informaţiile despre echipa al cărei motto este: “Ieri, astăzi, pentru totdeauna, valorile noastre rămân neschimbate.”

Program optimi Cupa României, 29,30 şi 31 octombrie:

Chindia Târgovişte – Dinamo, Ripensia – Pandurii, Steaua – ACS Poli Timişoara, Gaz Metan Mediaş – Astra Giurgiu, Oţelul Galaţi – Corona Braşov, FC Braşov – Viitorul Constanţa, Vaslui – Botoşani şi Rapid – Petrolul.

Se leagă perfect programul !

Pandurii nu au picat iarăşi pe teren propriu dar programul li se leagă perfect. Practic după meciul cu Botoşani de la Tg-Jiu, Eric şi compania vor merge în Italia pentru meciul cu Fiorentina iar apoi vor ateriza la Timişoara pentru dubla cu ACS Poli (Liga 1) şi Ripensia (Cupă). Va fi o situaţie similară cu cea de la meciurile cu Dnepr şi CFR Cluj când gorjenii au avut o şedere prelungită de 5 zile în Ardeal. „A fost din nou o tragere la sorți norocoasă pentru noi. Ne-am fi dorit să jucăm acasă, dar și aici am avut noroc. Vom juca la Florența, ne vom întoarce în țară la Timișoara pentru a juca în campionat cu Poli și probabil vom rămâne la Timișoara și pentru meciul cu Ripensia”, a confirmat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pîrvulescu.

Programul Pandurilor:
Duminică, 20 octombrie: Pandurii – FC Botoșani
Joi, 24 octombrie: Fiorentina – Pandurii
Luni, 28 octombrie: Poli Timișoara – Pandurii
Joi, 31 octombrie: Ripensia – Pandurii

2-4 noiembrie: Pandurii – FC Vaslui
Joi, 7 noiembrie: Pandurii – Fiorentina (la Cluj Napoca)

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: