Revin cu încredere pe tărâm portughez

Pandurii au revenit cu încredere în Portugalia, acolo unde în urmă cu o lună furnizau o mare surpriză prin eliminarea finalistei Europa League din 2011, Braga.

Pandurilor nu le-a mers grozav în ultima vreme. De la victoria cu Dinamo au venit două eşecuri, cu Dnepr şi Mediaş şi un egal cu CFR Cluj. Cu toate astea, gorjenii sunt convinşi că pot lua cel puţin un punct de la Pacos.

Încredere pandură

Pandurii au mers fără Nicoară în Portugalia, dar cu multă încredere. Pacos nu e o echipă de speriat, aşa că Eric şi compania cred că pot obţine minim un punct deseară. „Ne prieşte terenul portughez, am învins Braga, sperăm să învingem şi Ferreira. În Portugalia am reuşit cea mai mare bucurie din istoria clubului”, spune aripa dreaptă Buleică.

Anton revine după etapa de suspendare cu Mediaş şi completează: „Mergem înainte şi sperăm să ne luăm revanşa cu Pacos. Nu ştiu foarte multe despre adversar, ştiu că joacă Andre Leao şi Manuel Jose la ei, foşti la CFR. Va fi un meci disputat între două echipe bune, sperăm să câştigăm. Pe hârtie, Dnepr şi Fiorentina sunt favoritele grupei, dar noi ne jucăm şansa la fiecare meci, nu se ştie”.

Fostul stelist, Stanca e cel mai tranşant: „Eu sper ca scorul să fie în favoarea noastră, să câştigăm. De aia mergem până acolo, 4.000 de kilometri. Nu se compară un meci de campionat cu un meci de Europa. Dacă în Europa ei au învins doar Zimbru Chişinău, înseamnă că plecăm favoriţi, sper să-i şi batem. Dacă îţi propui puţine, puţine reuşeşti. Trebuie să-ţi propui locul 1 ca să reuşeşti. Dar la ce adversari avem, ar fi bun şi locul 2!”

„E un meci dificil, european cu Pacos, mergem acolo ca la Braga, Hapoel, să jucăm simplu şi să dăm totul pentru victorie. Avem nevoie de puncte ca să ne calificăm. A fost un moment dificil pentru mine cu Mediaş, mi-am dat autogol, dar asta se întâmplă în fotbal”.

Paraskevas Christou, Pandurii

“Jocul din Portugalia este foarte important pentru noi. Vrem să obţinem un rezultat favorabil pentru că sunt puse în joc puncte importante pentru noi şi ţară. Acum reprezentăm România. Din punctul meu de vedere, cine pierde acest meci nu va mai avea şanse la calificare”.

Eugen Pîrvulescu

Pustai, dilemă în atac şi poartă

Pustai speră până în ultima clipă să-l poată folosi pe Matulevicius în atac, nefiind mulţumit de randamentul celorlalte vârfuri. Dacă balticul nu intră la joc, antrenorul nu are încredere în Adrovic şi va miza ori pe Eric ori pe Alex dos Santos ca atacant central. Şi în poartă, Pustai trebuie să aleagă între portughezul Mingote, autor al unei gafe majore cu Mediaş, şi Stanca. „E o criză la nivelul vârfului de atac”, recunoaşte Pustai, care nu poate miza pe Rubio şi Shamsin, neincluşi pe lista UEFA.

Tehnicianul mizează totuşi pe forma din deplasare a echipei sale. „Ultimele 2 meciuri ale lor arată că şi-au revenit. Vin după o victorie afară, au făcut şi un egal. Dar noi în deplasare, în Europa ne descurcăm bine. I-am văzut în meciul lor cu Braga când i-am urmărit pe Braga. O să-i mai analizez, sunt o echipă portugheză, vom vedea dacă e cu noroc că jucăm iar acolo. E meciul doi, se poate întâmpla orice. Să fim realişti şi să încercăm să facem cât mai multe puncte în grupă”.

Rezultate etapa 1, Grupa E, Europa League:

Pandurii – Dnepr  0-1 (Rotan 38’)

Fiorentina – Pacos de Ferreira  3-0 (Rodriguez 30’, Ryder 67’ şi Rossi 76’)

Clasament:      V       E       Π     Gol.            Pct.

1.Fiorentina    1       0       0       3-0                 3

2.Dnepr          1       0       0       1-0                 3

3.Pandurii       0       0       1       0-1                 0

4.Pacos           0       0       1       0-3                 0

Program etapa a doua (azi, ora 22:05):

Pacos de Ferreira – Pandurii şi Dnepr – Fiorentina

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: