Săgeată spre Europa!

Pandurii n-a avut emoţii cu nou promovata Săgeata Năvodari. Victoria din meciul de la malul mării îi apropie pe gorjeni de locurile de Europa.

Săgeata Năvodari – Pandurii Târgu Jiu 0-4 (0-3), Stadion „Farul” din Constanţa, spectatori 1.000

Au marcat: Matulevicius (min. 14 şi 44), Anton (31’), Ciucur (46’)

Săgeata: Pogacsics – Peteleu, Popa, Munteanu, Lupu – N’Doye (Muzac, 46’), Vezan – Florean, V.Dinu (Tigoianu, 46’), Achim – M.Roman (Chiţu, 59’). Antrenor: Tibor Selymes

Pandurii: Stanca – Unguruşan, Erico, Christou, Momcilovic – Anton (Ciucur, 41’), Breeveld – Paulinho (Cristea, 61’), Distefano, Alex dos Santos – Matulevicius (Rubio, 70’). Antrenor: Cristi Pustai

Cartonaşe galbene: N’Doye (min. 38), Lupu (52’), Vezan (61’ şi 74’), Tigoianu (74’) / Paulinho (56’), dos Santos (92’)

Cartonaş roşu: Vezan (74’)

Arbitri: Lucian Rusandu – Alexandru Cerei şi Marius Marchidanu

Pandurii a câştigat lejer la Constanţa, prima victorie a gorjenilor după o secetă de 4 meciuri în Liga 1 şi Europa League. Matulevicius a fost principalul erou al unui meci în care doar accidentarea lui Anton a umbrit puţin victoria.

Matulevicius, meci de vis

După remiza de la Pacos Ferreira, Pustai a preferat mai multe surprize în primul 11. Eric, pentru prima oară în acest sezon, Buleică şi Ciucur, au fost ţinuţi pe banca de rezerve în timp ce Nicoară a rămas pedepsit pentru indisciplină. Stanca a preluat din nou ştafeta de la Mingote după ce portughezul apărase cu Mediaş şi Pacos. Înlocuitorul lui Eric, Distefano a preluat de la brazilian şi fazele fixe. Aşa s-a născut primul gol al pandurilor cu Săgeata. Argentinianul, fost la Braşov şi Astra, a centrat iar Matulevicius a marcat unul din puţinele sale goluri cu capul.

Eroul negativ al gazdelor, N’Doye, a mai greşit o dată, iar Anton a reuşit un gol superb, şut imparabil de la 25 de metri, asemănător cu cel reuşit de mijlocaş în returul sezonului trecut la Severin. Pandurii şi-au asigurat cele 3 puncte încă dinainte de pauză. Alex dos Santos, pentru prima oară titular la Pandurii în Liga 1, a centrat ideal iar Matulevicius a făcut dubla cu o finalizare de atacant veritabil. Trupa lui Pustai a început repriza a doua la fel cum o terminase pe prima. După numai 20 de secunde de joc, Alex dos Santos i-a pasat lui Ciucur iar eroul de la Tel Aviv şi Braga a arătat că ştie să marcheze şi în Liga 1. A doua pasă de gol a lui dos Santos şi al doilea gol al lui Ciucur în campionat după cel de la Chiajna.

Spre final i-au lăsat şi nervii pe cei de la Săgeata, iar Vezan a văzut al doilea cartonaş galben pentru un fault cinic. De remarcat şi prestaţia apărării gorjenilor. Stanca, Christou şi ceilalţi s-au descurcat excelent în faţa atacurilor Săgeţii şi au menţinut poarta „imaculată”. După acest succes lejer, gorjenii urcă pe locul 5 la egalitate de puncte cu Ceahlăul şi la 5 lungimi de liderul Steaua.

Anton a ieşit accidentat

Anton nu a apucat să se bucure prea mult de golul superb din minutul 31. Doar 10 minute mai târziu, mijlocaşul adus de Gloria Bistriţa s-a accidentat şi a trebuit înlocuit cu Ciucur. La prima vedere pare vorba de o entorsă, glezna lui Anton fiind imobilizată într-o faşă elastică chiar pe banca de rezerve. Cel mai probabil, mijlocaşul nu va rata însă niciun meci, campionatul întrerupându-se 10 zile pentru meciurile echipei naţionale.

Moment de reculegere pentru Mircea Cezar Ionescu

Înaintea începerii meciului de la Constanţa s-a ţinut un moment de reculegere în memoria celui care a fost Mircea Cezar Ionescu. Fostul oficial FRF şi LPF a decedat vineri la vârsta de 76 de ani. În ultimii ani ai vieţii, Ionescu a fost observator şi mai apoi supervizor la Liga 1.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: