Nota la BAC nu i-a fost mărită de la 2 la 7. A fost doar corect trecută!

Situație inedită pentru un absolvent al Liceului Energetic din Târgu Jiu care a fost notat cu 2,95 la Matematică și, astfel a picat și Bacalaureatul. Ionel Tiloiu a reușit însă în cele din urmă să ia BAC-ul pentru că a contestat nota respectivă și a aflat că, de fapt, nota sa reală era de 7,6.

El a fost sigur pe răspunsurile pe care le-a dat la problemele de la examen și a așteptat liniștit să îi fie rezolvată contestația. „Știam că scrisesem nu mai puțin de șapte pagini și eram sigur pe cele mai multe dintre rezultate. Numai numele dacă mi-l scriam pe atâtea pagini și cred că tot luam o notă mai mare”, a comentat tânărul.

Absolventul de liceu a contestat și nota de la limba română, fiind convins că a făcut mai mult de 6,1. Din păcate pentru el, după contestație a fost notat cu 5,5 și, astfel, după bucuria de la matematică a urmat tristețea de la română. Media sa generală a devenit 6,03, fiind la un pas de a rata pragul de 6,00 cu care putea să ia BAC-ul. Acum, că are examenele luate, Ionel Tiloiu se gândește să dea la Pompieri, pentru a deveni ofițer. E nevoit însă să mai aștepte un an de zile pentru că nu are înălțimea corespunzătoare. „ E un barem de 1,70 m, iar eu am cu 1,5 cm mai puțin. O să fac sport și multe exerciții în următorul an și nu mă las până nu mai cresc până la înălțimea respectivă. Până atunci mai am timp să și învăț”, spune tânărul.

În ceea ce privește explicația pentru diferența atât de mare între notele pe care le-a primit la matematică, oficiali din sistemul educațional au explicat că lucrarea sa a fost notată încă de la început cu 7,6, dar, în calculator, din grabă, cel mai probabil, nota a fost trecută greșit. Așa a apărut 2,95, norocul lui Ionel Tiloiu fiind dat de decizia sa de a contesta nota afișată. Altfel, ar fi rămas cu nota trecută greșit și ar fi trebuit să aștepte luna august pentru a da din nou BAC-ul.

Galerie foto



Vizualizări: 9,223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: