Prima zi de înscrieri la Târgu Jiu pentru UVT

Absolvenții de liceu care au scăpat de emoțiile examenelor de bacalaureat trec zilele acestea prin alte „chinuri”, cele ale înscrierii la o facultate, eventual de stat și cu bursă dacă se poate, pentru ca buzunarele părinților să nu fie golite complet. Pentru absolvenții din Gorj o noutate o reprezintă deschiderea anul acesta a unui punct de lucru la Târgu Jiu de către Universitatea de Vest Timișoara.

Cei care au luat BAC-ul și vor să devină studenți în inima Banatului, eventual să și rămână acolo după absolvire, nu mai sunt nevoiți să meargă până la Timișoara. A venit Timișoara la ei, iar în prima zi de depunere a dosarelor numărul doritorilor a fost de ordinul zecilor, delegația UVT care preia documentele tinerilor gorjeni putând fi găsită până vineri la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”.

Primii absolvenți veniți marți dimineața pentru a-și depune dosarele știau exact cam pe ce drum vor să meargă de acum încolo. Cei mai mulți aveau opțiunile clare, deși unii se gândeau să se înscrie și la alte facultăți pentru a fi siguri că dacă nu prind un loc la Timișoara nu vor pierde anul degeaba. Unul dintre tinerii veniți cu actele dorește să devină informatician și speră să își găsească inclusiv un job după ce se va muta printre bănățeni. „E foarte bine că au venit dumnealor aici, pentru că ne scutesc pe noi de cel puțin un drum. Acesta e un lucru foarte bun. Eu vreau să mă înscriu la informatică pentru că vreau să urmez o carieră în acest domeniu. De mic mi-a plăcut programarea, chiar și acum lucrez în Android și sper să îmi găsesc apoi și un loc de muncă. Timișoara are multe oportunități în acest domeniu, iar eu am prieteni care sunt de anul trecut acolo și care și-au găsit locuri de muncă după câteva luni. Dacă voi câștiga și niște bani, va fi și mai bine”, a spus, plin de optimism, unul dintre proaspeții absolvenți de liceu cu diplomă de BAC.

Părinții sunt și ei bucuroși că scapă de cel puțin un drum spre Timișoara, deși vor avea de făcut cel puțin unul după ce vor afla că au copii studenți acolo.

Gorjenii din fruntea UVT

Universitatea de Vest îl are ca prorector pe gorjeanul Mădălin Bunoiu, iar director al Departamentului pentru Relația cu Mediul Preuniversitar este Marin Popescu, și el de loc din Târgu Jiu, absolvent al Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”. Cel din urmă conduce delegația care reprezintă opt din cele 11 facultăți ale UVT, delegații similare existând și la Reșița, Severin, Deva și Râmnicu Vâlcea. Târgu Jiul este ultimul intrat pe lista respectivă, Marin Popescu spunând că notele bune ale absolvenților de liceu, dar și cele ale gorjenilor care deja au devenit studenți în anii anteriori la Timișoara au atras atenția Universității de Vest asupra potențialului pe care îl au gorjenii.

Vizualizări: 2,730

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: