Amenință cu greva foamei pentru o căruță

Un bărbat din comuna Glogova are de gând să intre în greva foamei, alături de mama sa, în vârstă de 84 de ani. În luna mai, Nicolae Cămui a rămas fără căruţă pentru că a fost prins de poliţişti transportând lemne pentru care nu a putut prezenta acte. Bărbatul spune că traiul său depinde de această căruță și din acest motiv vrea să protesteze în faţa Prefecturii.

Nicolae Cămui lucrează ca instalator la Primăria Glogova. Bărbatul a explicat că a fost prins de poliţişti cu „niște lemne din curte”, pe care le-ar fi tăiat legal în urmă cu câțiva ani, și cu care intenționa să repare un gard. Cămui a fost amendat cu 5.000 de lei, de către poliţiştii din Cătunele, pentru că nu a putut să prezinte avizul pentru masa lemnoasă. Bărbatul spune că nu a semnat procesul verbal, considerând că nu exista motiv pentru a fi amendat. Tot atunci i-a fost confiscată și căruță. „Voi intra în greva foamei, și eu, și mama. Este bătaie de joc. Suntem o familie modestă. Avem două pogoane de fân pe care nu avem cu ce să-l aducem acasă. Mama nu mai mănâncă de două zile de supărare, că nici nu avem de unde să luăm pe altcineva cu căruța să ne ajute. Vine acum și recoltatul grâului, cu ce îl cărăm? O să venim în față la Prefectură. Nu se mai poate. Lemnele le-am luat de la mine din curte”, a declarat Nicolae Cămui.

IPJ: „Aşteptăm decizia instanţei”

Bărbatul a contestat în instanță amenda aplicată de poliţiști, însă primul termen de judecată a fost stabilit pentru începutul lunii septembrie. „Procesul poate să dureze. Măcar să-mi dea o cauțiune. Răspundem și la APIA pentru suprafețele respective, primim subvenții pe terenurile cu fân, cu porumb. O dată m-am dus cu prășitoarea în spinare la câmp, iar mama a venit cu calul”, a mai spus bărbatul.

Reprezentanții Inspectoratului Județean Gorj spun că nu fac altceva decât să respecte procedura. „Căruța este indisponibilizată pentru continuarea cercetărilor. A făcut contestație la procesul verbal și are termen pe 5 septembrie. Instanța se poate pronunța dacă îi dă căruța atunci înapoi. Așteptăm decizia instanței”, a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.

Vizualizări: 1,413

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: