Nou-născut omorât de mama de 17 ani

Un film de groază, asta au trăit ieri pentru câteva zeci de minute locuitorii unui bloc de pe strada Minerilor, din municipiul Târgu Jiu. Oamenii din tot cartierul au aflat la primele ore ale dimineţii că la scara blocului cu pricina a fost descoperit trupul neînsufleţit al unui bebeluş. Principala suspectă este o minoră de 17 ani, care este anchetată de poliţiştii din  Târgu Jiu, identificarea ei făcându-se într-un timp extrem de rapid.

Filmul morţii şi găsirii micuţului este unul de groază, dar ţine de telenovelele cu care gospodinele din blocul în cauză s-au obişnuit în ultimii ani. Dramatismul cazului de ieri trece dincolo de orice scenariu bine regizat, răsturnările de situaţie înregistrate de la o clipă la alta captivând atenţia locatarelor din bloc, dar şi a bărbaţilor din zonă, care aveau convingerea fermă că mama provine din imobilul respectiv.

Bebeluşul mort, găsit de presupusa bunică

Trupul neînsufleţit al nou-născutului, un băieţel de 3,2 kg, a fost descoperit de mama suspectei, care este femeie de serviciu şi care făcea curăţenie în jurul blocului în momentul în care a dat peste făt. Nicoliţa Traşcă le-a declarat anchetatorilor că nu a suportat imaginea cu copilul aruncat pe pământ şi a chemat o vecină care să sune la 112 şi să anunţe cazul. „Tremur toată că mă şocă ce văzui. Pe dumneata nu te-ar fi şocat să vezi copilul ăla acolo, aşa plin de sânge şi aruncat cu cordonul după el- Nici nu mă uitai bine că strigai la o vecină să vină să anunţe la Poliţie. Eu văzui doar un picioruş când mă dusei să fac curăţenie la scară şi de atunci nu mai pot, tremur toată”, spunea femeia iniţial.

Copilul avea cordonul ombilical netăiat şi fusese lăsat în faţa scării blocului, lângă o tufă de gard viu, deşi la circa 10 metri, peste stradă, erau amplasate mai multe pubele de gunoi. Mai mulţi poliţişti au venit la faţa locului şi, după ce au ridicat trupul neînsufleţit al copilului, au reuşit în scurt timp să o identifice şi pe posibila mamă. Camelia Traşcă avea încă sânge pe piciorul stâng în momentul în care a fost coborâtă din bloc şi urcată în maşina Poliţiei. Mama ei, femeia de serviciu care tremurase toată până atunci din cauza imaginilor văzute, tremura acum din cu totul alte motive. Se temea pentru fiica sa, pentru puşcărie şi pentru bătaia pe care urma să i-o aplice soţul. Era ferm convinsă că nu e copilul fiicei sale. Şi totuşi, suspecta a fost dusă la spitalul judeţean Târgu Jiu, secţia ginecologie, pentru a i se face un consult de specialitate, ulterior fiind dusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, unde a recunoscut că ea este cea care a născut. „A fost cu părinţii acasă, dar nu le-a spus nimic, nicio clipă. A declarat că s-a speriat şi când a văzut fătul a decis să îl arunce pentru că nu avea condiţii să îl crească”, a declarat subcomisarul Aurel Ungureanu, şeful Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Gorj.

Vecinele nu o credeau pe Cami în stare de crimă

Mama suspectei, Nicoliţa Traşcă, a declarat că nu a ştiut nicio clipă că fiica sa este gravidă. Aceasta nu crede nici faptul că ar fi putut fi bunică dacă nou-născutul ar fi rămas în viaţă. „Fata mea locuia la Rovinari, cu noi nu stătea mult, dar aş fi ştiut dacă era gravidă, avea şi ea burtă, ceva acolo, dar nu mi-a dat cu nimic de bănuit că ar fi însărcinată. Dacă ea l-a făcut şi l-a aruncat să se ducă la puşcărie, că îmi putea spune şi vedeam noi ce făceam, cum îl creşteam, nu trebuia să facă aşa”, afirmă femeia.

Înainte de a fi găsită suspecta, vecinele din bloc erau alături de Nicoliţa Traşcă şi le blamau pe tinerele care fax sex neprotejat şi îşi aruncă copii la gunoi mai rău ca în epoca de piatră. „Nişte nenorocite, domnule, altceva nu pot să fie. Păi pe vremea lui Ceauşescu ne pipăiau şi ne strângeau la burtă săptămânal ca să nu rămânem gravide. Sunt nişte curve pe aici pe la noi prin cartier şi poate alea au făcut treaba asta urâtă. Puteau să crească copilul, să îl dea spre adopţie, că sunt atâtea femei în ţara asta care îşi doresc un copil şi nu pot să îl aibă”, spuneau femeile la scara blocului.

Ancheta poliţiştilor desfăşurată chiar sub ochii lor le-a schimbat însă brusc percepţia despre lume şi viaţă, dar mai ales despre tânăra lor vecină pe care, evident, nu o puteau crede în stare de aşa ceva. „Cami e fată cuminte, domnule, nu face ea din astea. Păi nu ar fi ştiut maică-sa- Se poate- O luă Poliţia degeaba, nu e ea, altele mai mari ca ea cred că au făcut treburile astea”, spuneau aceleaşi vecine care cu câteva minute înainte înfierau cu mânie proletară imoralitatea tinerelor din ziua de azi.

Presupusa criminală, supusă unui control psihiatric

Un lucru este însă cert, acela că suspecta şi-a recunoscut fapta, mai ales că petele de sânge de pe haine şi de pe picior, pe care le avea atunci când poliţiştii au descoperit-o, au dat-o de gol. Poliţiştii aşteaptă acum rezultatul medicilor legişti pentru a vedea dacă fătul a fost născut viu sau mort, în cazul primei variante minora riscând să fie pusă sub acuzare pentru pruncucidere sau omor calificat. Mama de 17 ani va fi, de asemenea, supusă unui control psihiatric, pentru a i se stabili discernământul pe care îl are. Una peste alta, cazul de ieri este primul de acest gen din perioada postrevoluţionară pe care oamenii legii reuşesc să îl soluţioneze cu maximă operativitate. Câteva minute dacă ar fi întârziat ancheta ar fi fost suficiente pentru ca suspecta să îşi cureţe urmele de sânge şi să şteargă restul probelor care acum o incriminează.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: