Noua invenţie a lui Şerban, prezentată la concursul de buggy

Vasile Şerban, preşedintele clubului de automobilism “AC. Raideri”, a realizat un prototip buggy pentru trei persoane, în care pilotul este poziţionat central. Acesta este o premieră ţinând cont de faptul că maşinile de concurs au doar două locuri. Tinichigiu auto de profesie, Vasile Şerban, a folosit pentru construirea noului tip de maşină buggy atât materiale noi, cât şi piese recondiţionate. Dacă până acum a transformat pentru auto-cross, doar maşini cu motor de Dacie, prototipul buggy pentru familie va avea motor de Renault Fuego.

Vasile Şerban, preşedintele clubului “Raideri” este tinichigiu auto de profesie, domeniul său de activitatea dezvoltându-i pasiunea pentru motoare. Deşi îi plăceau maşinile cu mulţi cai putere, în copilărie nu spera că va putea participa vreodată la un campionat de autocross. “Deşi am copilărit la ţară, îmi plăceau maşinile puternice. Nu am provenit dintr-o familie înstărită şi mereu am fost conştient de faptul că părinţii mei nu-şi vor permite să-mi cumpere un automobil cu mulţi cai putere. Chiar şi meseria de tinichigiu auto mi-am ales-o pentru că eram pasionat de maşini. Lucrând în mediul de reparat autoturisme am început să modific şi să realizez maşini pentru autocross. De acum, 11 ani organizez concursuri buggy şi mă bucur foarte mult când văd că acest sport este tot mai căutat de către tineri. Chiar dacă se spune că prea multă adrenalină strică, niciodată nu am avut vreun eveniment neplăcut întrucât întotdeauna mi-am luat măsuri de protecţie purtând echipament adecvat”, a declarat Vasile Şerban. Pasiunea pentru buggy a fost moştenită şi de către fiica sa Raimonda, care a condus maşinile bazei sportive de la vârsta de 13 ani. “Raimonda mă însoţeşte la fiecare concurs şi mă ajută să organizez diferite evenimente. Ţinând cont că şofează pe maşinile bazei sportive de la vârsta de 13 ani, pot spune că are o foarte mare experienţă în domeniu”, a mai precizat Vasile Şerban.

Maşină buggy cu motor de Renault Fuego

Deşi a realizat şi a modificat aproximativ 30 de maşini buggy, Vasile Şerban s-a întrecut pe sine odată cu finalizarea noului prototip cu trei locuri. Acesta a muncit circa trei luni pentru maşina de familie. “Maşina este special creată pentru cei care vor să participe la competiţii alături de familie, pentru că ne-am întâlnit deseori cu această situaţie, însă până acum a fost imposibil. Este o maşină care transformă un loc în trei locuri şi poate fi folosită atât la curse cât şi la agrement. În noua construcţie pilotul este poziţionat central. Pentru realizarea noului prototip buggy am muncit câte patru ore pe zi, după serviciu. Dacă celelalte maşini ale bazei sportive au un motor de Dacie, noul prototip are un motor de Renault Fuego”, a mai precizat Vasile Şerban, preşedintele clubului de automobilism „AC. Raideri”.  Maşina va fi dezvelită şi prezentată în cadrul celei de-a cincia ediţie a “Cupei Mass-Media la Buggy”, concurs care se va desfăşura în data de 26 august, în baza sportivă de autocross a Asociaţiei Raideri, de la Preajba.

Vizualizări: 3,132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: