Au plecat cu Dacia spre Mongolia, dar au făcut un popas la Târgu-Jiu

Iulian, fost publicist, Alexandru, fotograf la Jurnalul Naţional şi Nicu, biciclist şi corporatist, au plecat în aventura vieţii lor. Cu o Dacie 1310 au plecat de la Praga în Mongolia în cadrul raliului umanitar Mongol Rally 2012. În felul acesta vor stânge bani pentru Lotus Children’s Centre din Mongolia şi pentru Asociaţia Beneva – Paşi către Viaţă, care sprijină Secţia de Oncologie Pediatrică a Spitalului Marie Curie din Bucureşti. Ieri cei trei dacioţi au ajuns şi la Târgu-Jiu mai exact la Coloana Infinitului, unde au stata câteva minute după care au plecat spre Bucureşti.

Cei trei dacioţi s-au urcat într-o Dacie 1310 cu care urmează să parcurgă în această vară peste 15.000 de kilometri până în Mongolia. Vor consuma combustibil de aproximativ 3.000 de euro şi îşi doresc să ajungă la destinaţie. Startul s-a dat de la Praga şi până să ajungă la Târgu-Jiu au făcut popasuri la Garana Jazz Festival, Timişoara, Petrila, iar de aici au plecat spre Bucureşti, urmând ca cel târziu vineri de dimineaţa să părăsească România. ”Am plecat din Bucureşti spre Praga de unde s-a dat startul. Până în acest moment nu am avut evenimente neplăcute. Nu am suferit foarte mult nici din cauza călduri pentru că la Praga a fost vremea închis, a plouat şi nu au fost mai mult de 10 grade. Am avut o mică problemă când am intrat în ţară pentru că ni s-a tăiat un cauciuc la o trecere de cale ferată şi am fost nevoiţi să-l schimbăm. Am fost uimiţi şi de felul în care s-au purtat cei din vamă cu noi. Nun e-am căutata prin bagaje şi chiar ne-au urat numai de bine. Sperăm să nu avem probleme în Rusia. Noi oricum suntem în regulă, avem luate toate vizele luate”, a zis Nicu.

Dacia rămâne în Mongolia

Mongol Rally 2012 este un raliu umanitar şi cei trei dacioţi se străduiesc să facă rost de bani pentru a ajuta, acesta fiind şi principalul lor obiectiv.” Noi trebuie să ajungem în Mongolia şi sperăm să se întâmple acest lucru pe la jumătatea lunii august. Sperăm să mai economisim ceva bani la benzina că trecem prin ţări unde combustibilul este mai ieftin, avem anvelope second-hand şi vindem tricouri. Maşina va rămâne acolo şi va fi dată celor fără posibilităţi materiale sau se va vinde şi bani vor fi folosiţi în scop umanitar. O parte din bani îi aducem să ajutăm copii din România. Deci din 1.200 de euro, 600 îi lăsăm acolo plus maşina şi 600 îi aducem în ţară”, spune Iulian.

Aceştia au fost bine primiţi peste tot şi vor să trăiască o aventură frumoasă, fără evenimente şi cel mai important este să ajungă în Mongolia. ”Noi am postat pe fFcebook, locurile pe unde trecem şi pe unde oprim. Vin oameni special să ne vadă, să ne felicite şi să ne ureze drum bun. Sperăm să nu avem evenimente nedorite şi să ne ţină maşina până în Mongolia. Noi nu ne prea pricepem la mecanică, dar să schimbăm o roată, să facem un schimb de ulei eu zic că ne descurcăm”, a precizat Alexandru.

Vizualizări: 220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: