Noua tulpină a coronavirusului a ajuns în România

Noua tulpină de coronavirus a ajuns şi în România, fiind detectată la o femeie din Giurgiu, care din primele date nu ar fi fost plecată din ţară. Este vorba de o variantă a virusului mult mai contagioasă decât precedenta.

”E vorba de o tânără de 27 de ani din judeţiul Giurgiu, care s-a prezentat la spitalul nostru în data de 3, cu simptome minime. A fost testată şi lăsată să plece acasă. Din datele pe care le avem, nu a călătorit în afara ţării. Urmează ca DSP să facă o anchetă epidemiologică amănunţită.Dacă informaţiile pe care ni le-a furnizat pacienta sunt adevărate, înseamnă că virusul circulă deja în România. Şi e mult mai contagios. Ne putem aştepta la o creştere a numărului de cazuri.”, a declarat, pentru B1 TV, dr. Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii le-a cerut, joi, ţărilor Europei să reacţioneze mai puternic în faţa "situaţiei alarmante" creată de noua tulpină mai contagioasă a coronavirusului, în timp ce două focare cu risc au fost depistate în Franţa.

Vizualizări: 1,766

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: