Noul RMN nu a ajuns încă la spital

Pacienţii Spitalului Judeţean vor mai face pentru o vreme investigaţiile de imagistică medicală la clinica privată Life Scan din Târgu Jiu. Noul aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN), achiziţionat de Ministerul Sănătăţii, nu a ajuns în unitate vineri, 20 aprilie, aşa cum anunţaseră autorităţile judeţene şi conducerea spitalului.

Managerul interimar al spitalului, Gigel Capotă, spune că înainte de a fi adus aparatul trebuie făcute nişte amenajări speciale, care sunt costisitoare. „Trebuie să facem nişte modificări acolo, cam până pe 10 mai. Atunci vine, timp în care noi vom lucra, pentru că trebuia făcută o cameră intervenţională. E un pic de muncă. E un mic proiecţel, trebuie să avem baza legală. Este altă generaţie faţă de cel care a funcţionat până acum. Reprezentantul firmei ne-a trimis tot ce trebuie, a dat comanda pentru camera aceea intervenţională care am înţeles că este din cupru, foarte scumpă. E de lucru, dar până în 10 mai va fi adus”.

Pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu care au nevoie de investigaţii RMN sunt transportaţi la clinica privată din Târgu Jiu. Unitatea asigură cheltuielile cu investigaţiile şi cu transportul bolnavilor.  

Vizualizări: 395

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: