Noul șef al Economiei din guvernul Dăncilă: Vom pune între paranteze cu o viteză uriaşă cărbunele

Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat (PSD) l-a validat, la 23 august 2019, pe Iulian Iancu, ca propunere pentru funcţia de vicepremier pe probleme economice. Asta înseamnă că va coordona și Ministerul Energiei, cu delicata problemă a certificatelor de carbon.

Dar, ce spunea acum două luni Iulian Iancu, preşedintele Comitetului Naţional Român pentru Consiliul Mondial al Energiei (CNR-CME), în urma deciziei Comisiei Europene privind creşterea procentului de energie regenerabilă.

"Întreg sectorul energetic trece prin şocuri uriaşe, iar noi, România, suntem supuşi la unul dintre cele mai mari, să zicem, teste de stres, în sensul că decizia de acum două zile a Uniunii Europene de a ridica procentul la 34% energie regenerabilă din totalul energiei înseamnă că vom pune între paranteze cu o viteză uriaşă cărbunele", a avertizat Iulian Iancu.

Prin urmare, România va trebui să găsească soluţii pentru valorificarea tehnologiei în energia regenerabilă, a opinat Iulian Iancu. 

"Şi atunci vedem că va trebui să găsim soluţii de la ceea ce înseamnă micro-grid, tranzacţia la nivel de prosumer, la valorificarea oricărei capacităţi tehnologice în energia regenerabilă, şi vorbesc aici că sunt 7,2 miliarde de euro puşi la dispoziţie de Uniunea Europeană, dintre care 70% în procent 100% nerambrursabil pentru proiectele mici de până la 12 milioane de euro. Vă daţi seama ce înseamnă la nivelul unui stat dezvoltarea tehnologiilor de producţie de energie regenerabilă plecând de la prosumer şi micro-reţele?", a întrebat Iancu.


 

Vizualizări: 4,969

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: