Gorj: Zeci de bovine au fost depistate cu boala limbii albastre

Zeci de bovine dintr-o localitate din județul Gorj au fost depistate cu boala limbii albastre. Este vorba despre localitatea Bumbești-Pițic, acolo unde medicii veterinari au luat mai multe probe, fiind depistate deja 50 de animale cu această boală.

Directorul Direcției Sanitar Veterinare Gorj, Sorin Ștefănescu, spune că sunt 27 de exploatații afectate de boala limbii albastre.

”Este vorba despre 27 de exploatații non-profesionale în care au fost depistate 51 de bovine pozitive la boala limbii albastre. Aceste exploatații făceau obiectul supravegherii, tocmai pentru că în județul Vâlcea evoluase un focar de acest gen. În urma testărilor, animalele au ieșit pozitive”, a spus directorul DSV Gorj, Sorin Ștefănescu.

Acesta mai spune că sunt luate toate măsurile, tocmai ca aceste cazuri să nu se mai extindă. ”S-a declarat boala, fiind interzisă mișcarea animalelor din exploatații. Multe restricții nu sunt. Virusul se transmite de la insectele culicoide care în această perioadă sunt inactive, tocmai că temperaturile de afară sunt scăzute”, mai spune Ștefănescu.

Vizualizări: 5,102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: