Ciocea nu renunţă aşa uşor la primărie. Încă o luptă cu PSD

Primarul comunei gorjene Bustuchin nu vrea să renunţe la primărie fără luptă. În aşteptarea deciziei de la Prefectura Gorj, Ciocea face o ultimă încercare în instanţă.

Pe 13 august, pe rolul Tribunalului Gorj, la secţia Contencios administrativ şi fiscal, a fost înregistrat dosarul prin care Ion Ciocea solicită suspendarea executării actului administrativ prin care PSD vrea îndepărtarea sa din funcţie. Primul termen al procesului a fost miercuri, magistraţii amânând cauza pentru data de 28 august, din lipsă de procedură.

La începutul lunii iulie, şefii PSD au înștiințat Prefectura Gorj că Ciocea și-a pierdut calitatea de membru de partid, în urma candidaturii independente la parlamentarele din 2016, şi au cerut suspendarea lui din funcţia de primar.

Documentaţia a fost incompletă, aşa că Prefectura a cerut noi clarificări. Între timp, Ciocea a demarat procedurile în instanţă, iar noul prefect va trebui să ia o decizie în acest caz. Prefectura Gorj aşteaptă să primească un referat de la secretarul Primăriei Bustuchin, despre situaţia primarului Ciocea, însă hârtiile întârzie să apară. Juriştii Prefecturii vor putea lua o decizie şi în lipsa acestui document.

Ciocea s-a supărat pe partid în 2016, când nu a fost lăsat să candideze la parlamentare. A fost eliminat de pe listă şi înlocuit cu Mihai Weber, actualul lider al PSD Gorj. A urmat o candidatură independentă, dar şi un proces cu fostul partid, pe care l-a pierdut definitiv.

Vizualizări: 1,863

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: