NSA anunță primul contact cu extratereștrii

O veste cu totul neașteptată a venit dintr-un document declasificat al Agenției Naționale de Securitate (NSA) din Statele Unite, care a fost publicat recent. Instituția americană susține că extratereștrii ar putea contacta omenirea prin semnale de înaltă frecvență.

Raportul oficial al NSA intitulat ”Comunicare cu inteligența extraterestră” a explicat diferitele metode, pe care extratereștrii le-ar putea folosi pentru a lua legătura cu oamenii, potrivit NSA.

Conform Agenție americane NSA, un mijloc prin care extratereștrii ar putea comunica cu ființele umane de pe Pământ este printr-un semnal cu o frecvență de 1420.405752 megacicluri pe secundă și o lungime de undă de 21 centimetri.

În raport se precizează că hidrogenul atomic ”penetrează spațiul în nori mari” și are această frecvență de radiație, care poate trece prin atmosfera planetei noastre. Această formă de comunicare ar fi probabil înțeleasă de civilizațiile avansate, care sunt familiarizate cu frecvențele radio.

Documentul NSA vorbește despre faptul că oamenii ”nu sunt singuri în univers”. Agenția americană de securitate a observat că în urmă cu câțiva ani, această noțiune părea exagerată, dar astăzi, existența ”inteligenței extraterestre este considerată de la sine înțeleasă de către cei mai mulți oameni de știință”.


NSA a citat opinia Academiei Naționale de Științe din Statele Unite, care afirmă că ”comunicarea cu alte civilizații nu mai este ceva de dincolo de visele noastre”. Este ”un eveniment natural din istoria omenirii care poate avea loc în timpul vieții multora dintre noi”.

Cu toate astea raportul a afirmat că, totuși, dacă ”civilizațiile superioare sunt abundente, cea mai apropiată ar fi probabil la cel puțin 100 de ani-lumină distanță de Pământ. Prin urmare, ar putea dura 200 de ani pentru a primi un răspuns, o chestiune de șapte generații”.

Vizualizări: 4,041

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: