Niculina Stoican, în campanie pentru sterilizarea animalelor

Ziua Mondială a Sterilizării a fost marcată și la Târgu Jiu printr-o acțiune de conștientizare a oamenilor cu privirea la microciparea, abandonarea și sterilizarea animalelor de companie și nu numai. Astfel, reprezentanți ai Poliției Animalelor Gorj și angajați din cadrul Direcției de Gestionare a Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj s-au alăturat acțiunii organizate de asociația ”Pro Animals”, fiind împărțite materiale informative în centrul Târgu Jiului.

La această acțiune de conștientizare a luat parte și Niculina Stoican, îndrăgita interpretă de muzică populară. Artista a spus că iubește foarte mult animalele și este important ca oamenii să cunoască mai multe despre metoda de sterilizare.

”Oamenii care au animăluțe trebuie să știe că cel mai bine pentru ele este fie sterilizarea, ca ele să-și poată continua viața în liniște, atât pentru stăpân, cât și pentru animăluțe. Sunt fericită că a fost înființată și Poliția Animalelor. Avem cui să ne adresăm, putem să mergem să depunem plângeri, tocmai pentru că avem legislație care ne permite acest lucru și care poate fi aplicată. Sunt în țară primării care au alocat bani din bugetul local pentru sterilizarea animalelor. Putem să facem și la Gorj, important este să vrem și să ne implicăm”, a spus Niculina Stoican.

Medicul veterinar din cadrul asociației spune că vor urma campanii de sterilizare în mai multe zone din județ, iar acest lucru se va face cu ajutorul unei ambulanțe mobile. ”Le mulțumim oamenilor care au venit la cabinet cu animalele. Le-au adus să fie sterilizate și înțeleg importanța acestei intervenții. Avem o ambulanță, o clinică mobilă cu care ne deplasăm în diferite zone din județul Gorj. Anul trecut a fost pentru prima dată când am mers și în alte județe. Vedem că oamenii sunt deschiși către astfel de intervenții”, a spus Patricia Paraschiv, medic veterinar.

Au fost împărțite aproximativ 500 de pliante în zona pietonală din Târgu Jiu, dar și în Piața Centrală. 

Vizualizări: 2,543

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: