Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Cine este polițistul care a convins o tânără din Târgu Jiu să nu se arunce de la etaj

Un polițist în vârstă de 38 de ani este cel care a convins adolescenta de 14 ani, din Târgu Jiu, care amenința că se aruncă de la etaj după ce s-ar fi certat cu părinții. Ministerul Afacerilor Interne a publicat, sâmbătă, pe pagina de Facebook, povestea polițistului care nu este la prima astfel de experiență. În trecut, a mai convins pe cineva să renunțe la gânduri sinucigașe.

„Se pregătea să încheie programul de lucru când a fost solicitat să intervină pentru salvarea unei adolescente, în vârstă de 14 ani, care amenința că se aruncă de la geamul locuinței, după o ceartă cu părinții.

- Cătălin, este nevoie de tine! Aceasta este adresa. Ia legătura cu colegii tăi și mergeți urgent! Oricând se poate produce tragedia!

A plecat imediat spre fata aflată în pericol. Fiind tată a doi copii, Cătălin se gândea doar cum să o ajute pe adolescentă să renunțe la gestul său de moment și să nu se întâmple o dramă pentru ea și părinții ei!

Ajuns la adresa indicată, i-a câștigat încrederea fetei și au vorbit despre problema care o măcina. A reușit rapid să o liniştească şi a convins-o să renunțe la gestul său.

După acest moment, tânăra a acceptat consilierea de specialitate a personalului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, astfel încât să nu se mai ajungă la astfel de decizii radicale.

Cătălin Milca are 38 de ani și este polițist în cadrul Serviciului de Ordine Publică Gorj. Anii de experiență profesională, dorința de a ajuta pe cineva atunci când se confruntă cu o problemă l-au ajutat să mai salveze o viață.

Iar acest caz, nu este primul de acest fel la care a participat. În luna noiembrie a anului trecut, Cătălin a convins o altă persoană, care amenința că își va pune capăt zilelor, să coboare de pe un stâlp.

Pentru reușita acestor misiuni au contat atât calitățile umane ale lui Cătălin, cât și faptul că a aprofundat pregătirea profesională pe această linie, urmând cursul de negociator în situații de criză.  Cătălin, pentru noi ești omul zilei!”, a fost mesajul Ministerului Afacerilor Interne.

Galerie foto


Vizualizări: 15,089

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: