Nu mai vor să fie externați la cerere. Motivul!

Gorjenii infectați cu noul coronavirus nu se mai grăbesc să plece din spital. Dacă până acum câteva zile tot mai mulți dintre ei solicitau să fie externați pe semnătură, deși nu scăpaseră de virus, acum pacienții așteaptă să aibă un prim test negativ. Puțini sunt cei care pleacă la cerere din spital pentru că nu au simptome.

La spitalul Covid din județul Gorj sunt pacienți internați chiar și 20 de zile. Nu au primit încă un test negativ așa că așteaptă să scape de virus și abia apoi să plece din spital. Aceștia se tem să meargă acasă și să-și infecteze familia ori prietenii, așa că preferă să mai stea în spital până la primul test negativ.

Managerul spitalului din Târgu-Cărbunești, Constantin Tîrziu, a declarat că mulți dintre ei nici nu ar avea unde să se izoleze acasă: “Avem pacienți internați de 20 de zile. S-au făcut până acum trei testări. Am avut teste pozitive, iar pacienții refuză să plece acasă până când nu apare primul test negativ. Le este teamă de eventuale complicații și spun că nu au posibilități de izolare și nu vor să infecteze familia și prietenii. Toți pacienții au devenit foarte responsabili. Din discuțiile pe care le-am avut și personal, mi-au spus: Nu plecăm acasă, că nu vrem să infectăm familia sau prietenii”.

Vineri, din spitalul Covid au plecat la cerere doar patru pacienți infectați. Aceștia nu aveau simptome de câteva zile și se vor izola acasă încă două săptămâni. „Au plecat vineri la cerere doar patru pozitivi, dar erau asimptomatici de patru zile. Respectă izolarea, ne întreabă ce să facă acasă”, a mai spus Tîrziu, la Tele3.

Vizualizări: 1,928

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: