Târgu Jiu: Zeci de programări pentru teste Covid la cerere

Zeci de gorjeni și-au făcut programare ca să se testeze pentru Covid 19. Sunt persoane care și-au programat concediul peste hotare și au nevoie de un test negativ pentru coronavirus înainte să plece din țară. În fiecare zi, în cadrul laboratorului din Târgu Jiu, sunt cel puțin zece programări pentru teste făcute la cerere.

300 de lei costă un test Covid 19 făcut în laboratorul de genetică moleculară din Târgu Jiu. Zilnic, sunt cel puțin zece persoane care și-au făcut programare pentru a se testa.

„Sunt și solicitări din partea persoanelor care vor să plece în străinătate. Noi am făcut o listă de priorități. Am stabilit programările. Sunt făcute. În momentul de față, nu putem să spunem persoanelor respective că nu pot efectua aceste teste atâta timp cât au fost programate și au plătit taxa, trebuie să facem aceste testări pentru că oamenii trebuie să plece în străinătate”, a declarat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Programarea pentru efectuarea testului se face în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 08 – 09, iar recoltarea probelor se face până joi, la ora 10. Rezultatul este promis în 24 de ore de la testare.

Vizualizări: 1,172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: