Costuri mari pentru tratarea pacienților Covid. 1.200 de lei, pe zi!

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu cheltuiește sume importante de bani în pandemie. Pe lângă lista lungă de materiale de protecție și substanțe dezinfectante, unitatea medicală anunță că, zilnic, pentru un pacient confirmat cu noul coronavirus cheltuiește peste o mie de lei. În acești bani, sunt incluse mâncarea, utilitățile, tratamentul.

Dumitru Vienescu, managerul spitalului din Târgu Jiu, a explicat că unitatea medicală cheltuiește în jur de 1.200 de lei cu fiecare pacient cu Covid, într-o singură zi: “Costul mediu pe pacient Covid este 1.200 pe zi. În funcție de durata internării, decontul variază de la un pacient la altul. Intră tariful pe zi de spitalizare, toate cheltuielile de personal, cu energie electrică, utilități. Nu este doar la nivelul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Cu cât sunt pacienți mai puțini, tariful este mai mare, se împarte la numărul de zile. În acest tarif, intră medicamente, materiale sanitare, tot ce implică cheltuielile cu pacientul. Este determinată această valoare și de cheltuielile de personal, utilități”.

În medie, un pacient confirmat cu noul virus rămâne internat în spital 10-12 zile.  „Media de spitalizare este undeva la 10-12 zile. Aceste cheltuieli nu se decontează de pacienți. Casa de Asigurări are un standard. Noi eliberăm acest decont să vadă pacientul cât sunt cheltuielile pe perioada internării, cu mâncare, medicamente și toate cheltuielile. Nici pacienții cu Covid care nu sunt asigurați nu plătesc aceste cheltuieli”, a mai declarat Dumitru Vienescu, la Tele3.

Câteva zeci de bolnavi infectați cu noul coronavirus sunt internați în spitalul din Târgu Jiu. 

Vizualizări: 858

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: