Medic nou pentru laboratorul de testare Covid din Târgu Jiu

Laboratorul de genetică moleculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu va avea încă un medic. Acesta a fost validat deja de comisia de concurs. Ca să poată face și mai multe teste, reprezentanții unității medicale vor să mai angajeze încă doi biologi debutanți. Doi angajați ai laboratorului au intrat în concediu medical, acuzând că sunt epuizați fizic.

Cei doi angajați ai laboratorului, un biolog și un chimist, au intrat în concediu medical până la data de 10 august. Ca să poată face teste în continuare în laboratorul de genetică, spitalul a decis să mai angajeze personal, dar specialiștii nu se îngrămădesc să lucreze în laboratorul de testare Covid.

Pentru că nicun biolog nu a vrut să se angajeze la spitalul din Târgu Jiu, oficialii unității medicale au decis să transforme două posturi pentru debutanți. “Un biolog și un chimist au intrat în concediu medical. Au acuzat anumite probleme de stare de epuizare fizică. Am urgentat procedurile pentru organizarea unui concurs. A fost angajat un asistent până acum. Au fost scoase la concurs două posturi de biolog, nu s-a prezentat nimeni, și un post de medic care a fost validat de comisia de concurs. Pentru cele două posturi de biolog, spitalul a solicitat transformarea acestor posturi din biolog în biolog debutant și va fi reluată din nou procedura, sperând să fie depuse dosare pentru angajarea personalului respectiv”, a declarat Dumitru Vienescu, directorul spitalului.

De vineri, este folosit un nou extractor și a crescut capacitatea de testare. Așa că nu au mai fost trimise probe și în alte județe. „Se fac teste. A venit și un nou extractor. Se lucrează în paralel pe acest extractor, personalul a fost instruit și sperăm să dublăm capacitatea de testare cât mai curând posibil”, a mai spus Vienescu. (A.A.)

Vizualizări: 2,350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: