Nu pot repara conducta de apă. Proprietate privată!

Compania de Apă Oltenia a cerut în instanţă dreptul de a intra pe proprietatea privată a unui gorjean, proprietate traversată de o conductă de apă. Compania vrea să verifice o presupusă defecţiune la conducta care preia apa din sursa Izvarna şi o duce la Craiova, dar Dumitru Gîrjan din comuna Bîlteni le-a interzis muncitorilor accesul pe proprietate.

Judecătoria Târgu Jiu a respins la sfârşitul lunii decembrie cererea de ordonanţă preşedinţială a Companiei de Apă Oltenia. Cererea a fost considerată ca fiind inadmisibilă, pe motiv că solicitarea de acces pe proprietate nu a avut caracter temporar şi nici nu a fost justificată urgenţa, presupusa defecţiune nefiind probată.

Compania de Apă a arătat că, potrivit Legii nr. 241/2006, are drept de trecere pentru utilităţi asupra terenurilor afectate de lucrările de execuţie, reabilitare, întreţinere şi exploatare a sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare cu titlu gratuit pe toată durata existenţei acestor sisteme indiferent de forma de proprietate. (R.S.)

Vizualizări: 1,438

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: