Robert Filip a făcut bilanţul unui an şi jumătate de mandat

Primarul din Rovinari, Robert Filip, aflat la primul mandat, a prezentat bilanţul realizărilor de până acum. Pe lângă lucrările de interes public, Filip a menţionat demersurile făcute pentru realizarea unui Parc Industrial la Rovinari, reducerea unor impozite şi taxe locale, precum şi înfiinţarea unor locuri de muncă.

Primăria Rovinari a concesionat anul trecut 19 hectare de teren de la Complexul Energetic Oltenia, pentru realizarea unui Parc Industrial lângă Termocentrala Rovinari. Tot de la CEO au fost preluate terenuri în cartierul Vârţ, ceea ce va permite acum primăriei să investească în utilităţi.

Pe parte de lucrări publice, primăria a menţionat, într-un comunicat, asfaltarea giratoriului Eco-Parc, a Str. Lt. Laurenţiu Lixandru, modernizarea Pieţei Agroalimentare, renovarea totală a Bazarului Comercial, amenajarea de staţii de autobuz noi, amenajarea unor parcări de reşedinţă acoperite în zona IE2 şi în zona Aleea Cireşului, modernizarea şi reabilitarea tuturor parcurilor, amenajarea platformelor subterane pentru deşeuri menajere (ghene de gunoi), amenajarea şi extinderea zonei pentru picnic, instalarea de aparatură pentru asigurarea de internet Wi-Fi gratuit în 60% din oraş.

Costurile cu utilităţile instituţiilor publice au fost reduse cu 30%, au scăzut taxele şi impozitele locale, au fost făcute campanii de curăţenie şi de sterilizare a câinilor fără stăpân. OMV Petrom şi Primăria Oraşului Rovinari au renovat, mobilat şi utilat un apartament al unei familii defavorizate.

Investiţii în cultură, educaţie şi sport

Primarul din Rovinari a prezentat şi un bilanţ al investiţiilor făcute pentru activităţi de cultură, educaţie şi sport. Astfel, a fost înfiinţat Clubul Sportiv Jiul Rovinari 2016, reabilitat stadionul, cei mai buni sportivi fiind premiaţi în fiecare an.

Preluarea Casei de Cultură a fost poate cel mai important succes al anului trecut, de menţionat fiind şi amenajarea Bibliotecii Mobile „Rovinari Citeşte”.

Primăria a sprijinit reabilitarea Catedralei „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena”. Pe parte de învăţământ sunt menţionare reparaţii şi modernizări la unităţile şcolare, inclusiv a bazelor sportive de la şcoli.

Cabinet stomatologic pentru copii

Primăria Rovinari a făcut investiţii şi pe partea de sănătate, cum ar fi înfiinţarea şi dotarea Cabinetului Medical Stomatologic din incinta Liceului Gheorghe Tătărescu, prin intermediul căruia se asigură servicii gratuite pentru elevi, dar şi înfiinţarea şi dotarea Cabinetului Medical Şcolar din incinta Şcolii Generale nr. 1.

A fost reabilitat sistemul de încălzire a spitalului din localitate, de asemenea patru saloane fiind renovate în parteneriat cu Fundaţia Raza Speranţei, din  Hunedoara.

Autocare electrice pentru transportul public

Primăria Rovinari a reuşit accesarea de fonduri pentru o serie de proiecte, cel mai interesant fiind cel referitor la achiziţia unor autocare electrice, prin Asociaţia de dezvoltare intercomunitară Rovinari - Drăguţeşti, pentru asigurarea transportului în comun pe ruta Rovinari - Târgu Jiu, proiectul fiind de 6 milioane de lei.

Urmează a fi implementate proiecte finanţate prin POCU – „Şcoala pentru toţi”, în valoare de 6,7 milioane, PNDL 2 - 8,3 milioane pentru modernizarea drumurilor, POR - 1 milion pentru reabilitarea Grădiniţei cu program prelungit, 1,7 milioane de lei pentru reabilitarea primăriei şi 2,1 milioane de lei pentru reabilitarea unui bloc de locuinţe sociale.

Locuri de muncă

Primarul din Rovinari arată că 30 de persoane vor fi încadrate la Serviciul de Bază Pază şi Protecţie SRL, firmă a primăriei, şi alte cinci la Serviciul de Iluminat Public. Asta după ce au fost deja create 40 de locuri de muncă la o altă firmă a primăriei, Servicii Publice Locale SRL.

Şi investiţiile private vor produce locuri de muncă, deschiderea Fabricii de Volane Moveos, care asigură 200 de locuri de muncă, fiind programată la 1 februarie 2018.

Târg săptămânal

Ca lucrări în curs, primarul Robert Filip a menţionat anveloparea blocurilor I4, I1, M1, H1 si R1, realizarea Capelei mortuare la Catedrală, igienizarea subsolurilor la zece blocuri, realizarea unor noi parcări de reşedinţă.

Primăria amenajează un Târg săptămânal lângă EMC Roşia şi mai multe zone de agrement.

Vizualizări: 2,192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: