Concursuri pentru funcţiile de decan la UCB. Termen pentru candidaţi

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu a scos la concurs posturile de decan pentru cele trei facultăţi. Selecţia va avea loc în luna februarie a anului 2018.

Facultăţile Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu au în prezent decani interimari. Facultatea de Știinţe Economice este condusă de Dorel Chiriţescu, Facultatea de Știinţe Tehnice, Medicale şi Comportamentale de Monica Bîcă, iar Facultatea de Știinţe ale Educaţiei, Drept şi Administraţie Publică este coordonată de Sorin Purec. Cei trei au fost numiţi de rectorul Toader Nicoară, şi el desemnat în baza unui concurs care s-a desfăşurat în luna iunie.

Senatul UCB a aprobat calendarul pentru desfăşurarea concursurilor pentru funcţiile de decan, dar şi pentru cele de director la nivelul structurilor departamentale. Astfel, cei interesaţi să ocupe funcţiile vor putea depune candidaturile în perioada 8-10 ianuarie 2018. În perioada 11-20 ianuarie vor trebui să obţină avizul consiliilor facultăţilor sau al Senatului. Concursul se va desfăşura în data de 12 februarie şi în aceeaşi zi vor fi comunicate şi rezultate. Validarea noilor decani va avea loc în şedinţa Senatului programată pentru data de 22 februarie.

Mandat parţial

Actualii decani spun că îşi vor depune candidatura. Mandatul va fi unul parţial, până în 2020. „Evident că voi candida pentru postul de decan. Este doar o procedură. Eu intru în acreditare, în ianuarie, cu patru programe grele de studiu. Programele sunt autorizate şi sunt în procedura de trei promoţii. Avem proiecte în derulare, multe, şi posturi scoase la concurs pentru cadrele didactice şi cele pentru medicale, proiectul pe care l-am avut cu Bogdan Niculescu şi cu Tiberiu Tătaru, de transformare a unor secţii din Spitalul Judeţean în secţii clinice universitare. Sunt proiecte interesante pe care va trebui să le ducem la bun sfârşit”, a declarat Monica Bîcă, decanul interimar al Facultăţii de Știinţe Tehnice, Medicale şi Comportamentale.

Patru facultăţi

UCB a propus Ministerului Educaţiei ca în anul universitar 2018-2019 să funcţioneze cu patru facultăţi. Mai exact, Facultatea de Știinţe Tehnice, Medicale şi Comportamentale se va rupe în două, rezultând Facultatea de Inginerie şi Facultatea de Știinţe Medicale şi Comportamentale. Astfel, pentru funcţiile de decan vor fi organizate din nou concursuri, acestea urmând să aibă loc cel mai probabil în vara anului viitor. Facultatea de Știinţe Economice şi Facultatea de Știinţe ale Educaţiei, Drept şi Administraţie Publică rămân neschimbate.  

Vizualizări: 1,397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: