Popa (Sanitas): Susțin propunerea doamnei Khraibani

Camelia Khraibani, fost deputat PSD și medic în cadrul Spitalului Orășenesc Motru, este acuzată că, alături de un alt coleg din Parlament, a depus un amendament la ordonanța 20 din 2016 prin care le-au luat medicilor dreptul de a fi plătiți pentru orele suplimentare de muncă. Liderul Sanitas Gorj susţine însă că deputatul de Gorj are dreptate.

Potrivit Curentul.info, amendamentul lui Khraibani include o prevedere care va forța medicii să lucreze fără contract pentru gărzile suplimentare. ”Așa că va rămâne doar contractul de bază pe care un medic îl semnează cu spitalul unde lucrează și în care nu sunt prevăzute orele suplimentare, ci doar garda obligatorie. Restul, muncă patriotică! Iată cum doi medici care poate sunt apreciați, poate nu, profesional, au făcut din două semnături ca toți ceilalți medici români să facă muncă patriotică deși Guvernul găsise fondurile pentru gărzi. O fi prostie, o fi frustrare, or fi amândouă?”, scrie Curentul.info, citând un chirurg.
În Gorj, situația nu este privită deloc în acest mod de către sindicaliștii de la Sanitas. Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj, consideră că doctorița Khraibani a făcut un lucru foarte bun și că medicii nu au pierdut nimic, din contră, au câștigat dublu la plata gărzilor. ”Plata orelor de gardă ale medicilor nu este reglementată de ordonanța 20, asta care este în discuție. Medicii din toată țara, în data de 15 noiembrie, o să ia bani pe gardă dublu și ceva. Acesta este adevărul, restul este diversiune. Pentru gărzile în afara normei de lucru nu trebuie neapărat să faci un alt contract de muncă ci poți foarte bine să faci un act adițional la contractul de bază și atunci medicul nu pierde absolut nimic”, a spus Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj.
Sindicalistul spune că într-un fel sau altul un al doilea contract ar fi restricționat dreptul la muncă al medicilor, în sensul că dacă un medic ar fi vrut să muncească mai mult ca să câștige mai mult, nu ar fi putut pentru că acel contract nu i-ar fi permis. ”După părerea doamnei Khraibani, nu a mea, dar și eu sunt de acord cu ce spune dumneaei, medicul trebuie să asigure permanența în spital. Eu personal susțin propunerea doamnei doctor că este doctor și știe activitatea din spital și niciun caz nu poate fi împotriva medicilor”, a spus Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj.

Vizualizări: 3,523

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: