Nu se prelungește șomajul tehnic la CE Oltenia

Minerii și energeticienii se vor întoarce din șomaj tehnic pe 2 iunie. Oficialii companiei nu iau în calcul prelungirea acestei măsuri și, de săptămâna viitoare, toți cei peste 12 mii de salariați vor reveni la muncă. Asta mai ales că au fost încheiate noi contracte pentru vânzarea energiei.

În această perioadă, se funcționează cu mai puține utilaje, mijloacele de transport sunt tot la 50% din capacitate. Totul pentru ca salariații să nu se aglomereze nici la locul de muncă și nici în autobuze. “Transportul rămâne tot la un nivel de 50% capacitate întrucât, în cariere, s-a reluat activitatea. Funcționăm cu un număr redus de utilaje pentru a evita aglomerația în sălile de apel, în vestiare și în mijloacele de transport în comun”, a declarat Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia.

Din 2 iunie, vor reveni la muncă și minerii din zona Motru. „Sunt undeva la 50% din personal la muncă. Din 12.800, în jur de cel mult 7.000 de salariați sunt la muncă în această perioadă. Carierele funcționează cu un număr redus de utilaje, funcționăm la EMC Roșia, Rovinari, Jilț. Pe 2 iunie, vor relua activitatea și carierele din zona Motru”, a mai spus Burlan.

Cât privește o eventuală prelungire a șomajului tehnic, aceasta nu este luată în discuție de oficialii companiei. „Nu este luată în considerare o astfel de variantă. Începând cu luna iunie, din experiență și modul cum s-a funcționat în anii trecuți, va fi solicitare de energie. Începem să avem contracte. Va trebui să funcționăm și să scoatem cărbunele în cantitate mai mare. În iunie, aveam pentru 170 de Mwh contracte, din iulie, avem undeva la 500, cu perspective de a mai încheia contracte”, a mai spus Burlan, la Tele3.

Vizualizări: 5,242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: