Nu se putea fura atât fără protecția statului

Președintele Iohannis așteaptă de la români să fie activi în sprijinirea luptei anticorupție. Nu știu dacă Iohannis ne vrea în stradă sau nu. Știu însă că românii plătesc taxe și impozite pentru a finanța un aparat de stat care nu este în stare să-i apere de hoți. Ba, mai degrabă îi apără pe hoți.

În țara asta nu se putea fura atât cât s-a furat fără protecția statului. A procurorilor DNA, a judecătorilor, a polițiștilor, a șefilor de partide. Au furat unii, au împărțit toți, cumva nu le-a mai ajuns și au început să se certe. Cândva erau toți în via lui Ghiță, și Ponta, și Kovesi, și Coldea. Cândva erau toți în sufrageria lui Oprea. Cândva erau toți la picioarele lui Udrea. Cândva jucau toți tenis cu șefii SRI. Cândva stabileau împreună pe cine pun procuror șef, pe cine protejează, pe cine execută. Acum se canibalizează  între ei, se dau toți victime și vor să-i apere poporul. Poporul vede că nu e mare diferență între voi, că altfel ar fi masiv în stradă.

Cel mai recent denunț depus la DNA arată cam cum colaborau politicienii cu instituțiile atunci când furau. „Prin intermediul LAR-urilor, Microsoft a făcut trafic de influență începând cu anul 2004, fiind susținut în acest sens de un grup consistent de oameni politici în frunte cu președintele de atunci al României, Traian Băsescu, cu primul-ministru Emil Boc, cu consilierul președintelui României, Theodor Stolojan, consiliera prezidențială Elena Udrea, devenită apoi ministru al Dezvoltării, soțul acesteia, Dorin Cocoș, de reprezentanți de frunte ai corpului diplomatic (ambasadorii SUA, a Austriei și Germaniei) și FMI, dar și de ofițeri superiori din Serviciul Român de Informații și STS (generalii SRI Dumitru Zamfir și Dumitru Cocoru, generalul STS Marcel Opriș, aceștia fiind reprezentanții prim adjunctului SRI, generalul Florian Coldea și directorului SRI George Maior)”, este o mică parte din denunțul fostului ministru Sandu Gabriel de la Comunicații, prezentat de corectnews.ro.

Acesta este de fapt sistemul de care tot vorbim. Partea de sus a sistemului, care a transformat în ultimele trei decenii instituțiile în putregaiuri, pline de indivizi numiți pe criterii politice, de cumetrie sau de ochi albaștri.

Vizualizări: 894

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: