Este sau nu sabotat primarul Romanescu?

Lucrurile nu merg deloc bine în Primăria Târgu Jiu, chiar dacă sau poate tocmai pentru că avem un nou primar, pe Marcel Romanescu. Bine nu mergeau nici înainte, că dacă mergeau bine, PSD nu ar fi pierdut alegerile.

Răspunsul la întrebarea din titlu este: Da, primarul este sabotat de o bună parte din angajații primăriei. Nu de toți, dar sigur de cei aflați în funcții cheie. Primarul o recunoaște cu un sfert de gură, nici nu-i spune sabotaj, ci lipsă de comunicare sau proastă colaborare. Fostul primar Cârciumaru și viceprimarii pe care i-a lăsat moștenire spun pe toate posturile tv că așa ceva nu există, că în primărie sunt profesioniști care își fac treaba. Fals.

Minciuna în spațiul public face parte din cotidian. Atunci când PSD minte în mod organizat, pe mai multe voci, înseamnă că pregătește ceva. Iar de când Romanescu a făcut deciziile de imputare a unor sume pe numele unor directori și pe numele fostului primar, PSD minte în mod organizat. Este un semn că lui Romanescu i se pregătește ceva.

Nu știm detalii din laboratoarele PSD, dar sabotajul din primărie este vizibil din atitudinea unor angajați. Zilele trecute, un șef din primărie a răspuns la întrebarea unui reporter: N-am chef să-ți dau un punct de vedere. Altădată, un șefuleț plătit să promoveze turismul a spus unui alt reporter că nu are niciun angajat disponibil pentru un interviu de promovare a lui Brâncuși, pentru că nu-i plătește nimeni să apară la televizor. Asta deși sunt plătiți absolut degeaba de câțiva ani.

Atitudinea asta nu o au numai cu ziariștii, care oricum nu se lasă intimidați de nesimțirea unor funcționari. Dar, atitudinea de „n-am chef” o au cu fiecare om care trece pragul primăriei. Iar când omul respectiv ajunge cu plângerea la primar, vede acolo un om care spune că nu are ce face.

Atitudini de genul „n-am chef”, „nu vreau” nu și le permitea nimeni pe vremea lui Cârciumaru. Sigur că o vină mare o are Marcel Romanescu, pentru că nu înțelege că uneori, de cele mai multe ori, o instituție nu poate fi condusă cu te rog frumos. Salariații din primărie s-au prins că Romanescu nu are nici autoritate, nici soluții, așa că îl tratează așa cum îl tratează. Romanescu are o parte din vină pentru ce i se întâmplă, dar asta nu înseamnă că pesediștii trebuie lăsați să saboteze Primăria Târgu Jiu. Iar dacă Romanescu ar depăși etapa asta în care regretă că a câștigat alegerile, s-ar putea să aibă mai mulți susținători decât ar putea crede.

Vizualizări: 993

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: