Nu-și plătesc căldura. Datorii de 20 de milioane de lei către UATAA

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru nu reușește să încaseze bani de la datornici. Sunt debite istorice care ating 20 de milioane de lei, iar încasările sunt extrem de mici. În insolvență deja, societatea funcționează cu eforturi mari ca să poată asigura non-stop apă caldă și căldură în municipiu.

În jur de 6.500 de apartamente din Motru mai primesc căldură de la UATAA. Acestora li se adaugă instituțiile publice și școlile din oraș. Sunt mii de locatari care nu și-au plătit de mult facturile la căldură. Așa se facă că uzina de agent termic așteaptă să încaseze 20 de milioane de lei.

“Deocamdată nu se văd încasări extraordinare în ceea ce privește datoriile istorice. Reușim să menținem un nivel al încasărilor ca să putem să funcționăm, însă, din păcate, costurile la ora actuală sunt din ce în ce mai mari. Practic, avem nevoie de o anumită susținere financiară pentru că toate sunt scumpe. Mai sunt restanțe în jur de 200 de miliarde de lei vechi”, a explicat Eugen Corcoață, administratorul special al UATAA Motru.

Reprezentanții UATAA au încercat să-i dea în judecată pe rău-platnici. Însă și acest demers este greoi.

Vizualizări: 1,194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: