NOU! Cabinet medical și stomatologic la un liceu din mediul rural

Cei aproape 500 de elevi ai Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși” din localitatea Peștișani, județul Gorj, vor beneficia începând de luna viitoare de servicii medicale și stomatologice chiar la ei în școală. Două cabinete vor fi amenajate în cadrul unității de învățământ, cu sprijinul administrației locale. ”În urmă cu câteva luni, am făcut o solicitare la Direcția de Sănătate Publică și ne-a fost aprobată înființarea a două cabinete în cadrul Liceului Tehnologic ″Constantin Brâncuși‶ Peștișani, un cabinet stomatologic și un cabinet de medicină de familie. Procedurile pentru angajare sunt în derulare, adică concursul pentru medici, iar noi suntem în faza de finalizare a amenajării cabinetelor medicale. Intră în sarcina primăriei să amenajeze și să doteze, cu dotarea minimală, cabinetele medicale”, a declarat Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani.

Medicii care vor presta activitate la liceul din Peștișani vor fi plătiți din fonduri asigurate de Ministerul Sănătății.

Autoritățile locale cred că vor inaugura cele două cabinete medicale școlare până la mijlocul lunii aprilie. ”Este un lucru extrem de benefic pentru sănătatea copiilor, de care cred că se vor bucura și părinții, și bunicii. Copiii vor fi supravegheați la școală în permanență. Faptul că vor fi consultați periodic, faptul că intervențiile stomatologice le vor face la timp, pot să prevină multe boli pe care le pot lua copiii. Sunt convins că este o investiție în sănătatea noii generații. Totul este gratuit”, a mai spus primarul Cosmin Pigui.

Vizualizări: 3,399

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: