Gorj: Zeci de elevi învață în condiții precare

Ţigle puse la pământ, pereţi decojiţi şi podea distrusă. Acesta este cadrul în care învaţă zeci de copii din satul Bobu, localitatea Scoarța. Micuţii stau în astfel de condiţii de mai mult timp, iar pericolul este la tot pasul.

Deşi trăim în secolul în care nu ar mai trebui să vedem cum elevii au de suferit din cauza condiţiilor, problemele din unităţile de învăţământ par să se adâncească tot mai mult. De exemplu, la școala din satul Bobu, peste 30 de elevi sunt nevoiţi să înveţe printre pereţi decojiţi, geamuri de acum 30 de ani şi ţigla care stă să cadă oricând de pe acoperişul clădirii. Autorităţile recunosc condiţiile în care învaţă micuţii, însă au şi promisiuni.

”După cum vedeţi suntem la şcoala încă în funcţiune de la Bobu. O şcoală destul de mare care nu a fost reabilitată niciodată de la existenţa ei. Am încercat să avem grijă de cei 45 de copii, având în vedere că acoperişul este degradat. Am hotărât să reabilităm fostul sediu al primăriei Bobu pe bugetul local. Am luat toate avizele şi de la ISU. Este vorba despre o sumă de 6,5 miliarde de lei vechi”, a spus primarul Ion Stamatoiu.

Inclusiv profesorii speră ca începând de anul viitor şcolar, elevii să nu mai fie duşi acolo.. ”Domnul primar ne-a asigurat că ne vor muta într-o locaţie nouă. Să sperăm că totul va fi bine”, a spus o învățătoare.

Mai exact, 35 de elevi sunt în situaţia de a suporta condiţiile din şcoala în care învaţă. Părinţii sunt revoltaţi şi spun că pericolul este mare.

”Este periculos. Ar trebui să se facă ceva, să nu stăm cu stres că Doamne fereşte le cade ţigla în cap. Este periculos, foarte periculos. Se vede destul de bine (...)  Săracii copii. Să veniţi iarna să vedeţi cum stau. Ferească Dumnezeu la o vijelie sau ceva. Copiii se joacă pe lângă şcoală”, au spus câțiva părinți.

Tot acești spus că au contribuit des în a mai reabilita sălile de clasă, atunci când dascălii au apelat la ajutorul lor.

Galerie foto


Vizualizări: 675

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: