Număr record de turişti la Rânca şi accidente pe măsură

Cabanele din Rânca au fost arhipline la cumpăna dintre ani. Ba mai mult, în ziua de 2 ianuarie a fost atins recordul, pe pârtii aflându-se peste 7000 de turişti. Pentru unii dintre aceştia noul an a început cu zilele de spitalizare sau îngrijiri medicale acordate în timpul sejurului petrecut la munte.

Aproximativ 5000 de turişti şi-au petrecut Revelionul în această zonă montană, însă recordul a fost atins în data de 2 ianuarie când pe pârtii s-au aflat peste 7000 de persoane. “Toate locurile de cazare din Rânca au fost ocupate în noaptea de Revelion. Cu toate acestea cel mai mare număr de turişti a fost înregistrat în data de 2 ianuarie. Mulţi şi-au prelungit vacanţa, iar alţii au urcat la munte special pentru a practica sporturile de iarnă. Şi în momentul de faţă se poate schia în condiţii foarte bune. În staţiune stratul de zăpadă este de 10-<-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />20 cm, iar pe pârtie acesta ajunge la 30 de cm”, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Salvamont Gorj.

Au început anul cu stângul

Încă din primele zilele ale acestui an, salvamontiştii gorjeni au fost nevoiţi să intervină în peste 30 de cazuri. “În zilele de 1 şi 2 ianuarie s-au înregistrat 12 accidente pe pârtie, luxaţii, fracturi şi entorse. În două situaţii am solicitat intervenţia ambulanţei de la Spitalul Judeţean, iar în cazul altui accident am transportat victima la spital cu ajutorul ambulanţei Serviciului Salvamont. Pe lângă accidentele specifice sezonului s-au înregistrat şi 20 de intervenţii casnice. Am fost solicitaţi de către persoane cazate în staţiune care fie au mâncat sau au băut prea mult, fie nu s-au odihnit suficient, ori nu s-au acomodat cu aerul de munte”, a mai precizat Sabin Cornoiu. În afara celor care au fost victimele accidentelor produse pe pârtie, unul dintre turiştii transportaţi la spital a suferit leziuni după ce s-a răsturnat cu ATV-ul.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: