Numele viitorului primar de Târgu Jiu

Târgu Jiu a ratat schimbarea în 2016, alegând acelaşi primar care a condus municipiul din 2000 încoace. La început ales cu peste 80%, Florin Cârciumaru a scăzut în timp la jumătate în preferinţele electoratului. Dacă PNL ar fi propus un candidat redutabil, Cârciumaru putea fi învins astă-vară.
Cei care îl votează de fiecare dată pe Cârciumaru au motivele lor, cei care nu, aşişderea. Târgu Jiu este un oraş care nu ştie încă să facă bani din Brâncuşi, un oraş aflat în topul emigraţiei, un oraş în care în sfârşit se deschide o fabrică, după zeci de ani în care s-a închis aproape tot. Târgu Jiu este un oraş care nu se dezvoltă pe măsura banilor cheltuiţi în acest scop, este un oraş în care numărul funcţionarilor din primărie s-a dublat, iar angajările pe criterii de familie (politică) sunt destul de evidente. Târgu Jiu este un oraş haotic din punct de vedere urbanistic, în care banii pentru extinderea unor reţele de apă şi canalizare se alocă şi în funcţie de numele proprietarilor unor terenuri. Târgu Jiu este oraşul din care nu au lipsit tunurile de genul „heliport” şi aşa mai departe.
Sunt şi lucruri bune care se întâmplă în oraş, dar este loc de mult, mult mai bine. Aşa că plecarea lui Florin Cârciumaru la Senat este un lucru bun, pentru că la primărie îşi atinsese de ceva vreme limitele. Aşa cum arată partidele în Gorj, adică varză, cel mai probabil tot PSD va câştiga Primăria Târgu Jiu. Din păcate, însă, PSD Târgu Jiu a exclus din start competiţia internă pentru desemnarea candidatului. Cum s-a auzit că un Luis Popa, un Adi Câmpeanu sau Gabriel Giorgi sunt interesaţi de o candidatură, cum organizaţia condusă la nivel de municipiu de Aurel Popescu s-a întrunit şi a stabilit că doar acesta poate fi candidatul. E treaba pesediştilor pe cine îl consideră cel mai bun să candideze, dar este păcat că refuză desemnarea acestuia prin competiţie. Dacă tot este să avem un oraş condus tot de PSD, măcar să fie cel mai bun dintre ei.

Vizualizări: 888

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: