„Nuntă de Aur” cu buget redus

Municipalitatea din Târgu Jiu a redus anul acesta suma alocată pentru organizarea „Nunţii de Aur”, eveniment în cadrul căruia sunt sărbătorite cuplurile care împlinesc o jumătate de veac de la căsătorie. Puţin peste 60 mii lei vor fi alocaţi anul acesta, dacă proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Marcel Romanescu va fi adoptat de aleşii locali.

Proiectul de hotărâre prevede alocarea sumele de 63.205 lei pentru desfăşurarea evenimentului „Nunta de Aur”, adică cu vreo 20 mii lei mai puţin decât în 2017. Din bugetul alocat pentru 2018, suma de 42.500 va fi distribuită cuplurilor care împlinesc 50 de ani de la căsătorie sub formă de premii, fiecare recompensă oferită cuplurilor fiind în cuantum de 500 de lei. Autorităţile locale estimează că la eveniment vor participa 85 de cupluri. Masa festivă a vârstnicilor va costa 17.000 lei, meniul per persoană fiind calculat la suma de 65 lei cu TVA. Restul banilor vor fi folosiţi pentru plata fotografiilor, diplomelor şi a aranjamentelor florale.

Sărbătorirea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de mariaj este o tradiţie la Târgu Jiu. Din anul 2004, până acum, peste 1.100 de cupluri au participat la „Nunta de Aur. Cele mai multe perechi au fost înregistrate în anul 2005, respectiv 140.

Judecând după experienţa anilor trecuţi, ceremonia religioasă va avea loc pe 24 februarie, de Dragobete, la Biserica Sfinţii Apostoli „Petru şi Pavel”, iar primarul şi soţia sa vor fi naşii cuplurilor de vârstnici.

În 2017, consilierii liberali, printre care şi actualul primar, au iniţiat un proiect de hotărâre în baza căruia la „Nunta de Aur” să participe şi persoanele văduve, cu condiţia să se fi căsătorit acum o jumătate de secol. Propunerea nu a fost însă avizată de Consiliul Local.    

Vizualizări: 1,478

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: