Elevul care a restituit un portofel va fi premiat

Elevul care a găsit un portofel pe stradă şi l-a dus la şcoală va fi premiat de conducerea unităţii de învăţământ. Gabi are 11 ani, însă gesturile mari nu ţin cont de vârstă. Săptămâna trecută, a găsit portmoneul plin cu acte, bani şi carduri şi l-a dus dirigintei sale.

Gabi va fi recompensat pentru gestul său frumos. Directorul şcolii a anunţat deja la ce cadou se gândeşte. „Noi ne-am gândit să-l premiem. Noi, ca unitate şcolară, îl vom premia într-un cadru festiv. O diplomă de onoare, un echipament sportiv, o carte pentru vârsta lui şi e bine să avem astfel de copii la şcoala noastră”, ne-a declarat Alin Sulea, directorul Şcolii Gimnaziale „Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu, unde învaţă Gabriel.

Gabi a povestit cum s-a întâmplat totul. A găsit portofelul joi, în drum spre şcoală. „În drum spre şcoală, lângă o fabrică, am găsit un portofel pe jos. L-am luat şi nu ştiam ce să fac. I l-am dat doamnei diriginte şi, împreună cu doamna dirigintă, am mers la domnul director. Nu m-am gândit la altceva. M-aş pune în situaţia celui care a pierdut portofelul. Dacă l-aş fi pierdut, mi-aş fi dorit să-l primesc înapoi dacă îl găseşte cineva. Proprietarul mi-a mulţumit foarte mult şi eu i-am mulţumit”, a spus elevul.

Spune că a învăţat cum să procedeze în astfel de situaţii de la părinţii săi. „Colegii m-au felicitat pentru ce am făcut. Au fost şi colegi care mi-au spus că ar fi fost mai bine să fi cheltuit banii. Un coleg chiar a vrut să mi-l ia din mână, dar am reuşit să-l iau înapoi şi l-am dus doamnei diriginte. Până la urmă, mi-am dat seama că el a făcut asta doar în glumă. M-au învăţat părinţii ce să fac într-o astfel de situaţie. Ei m-au sfătuit”, a mai povestit tânărul elev.

Gabi are planuri ambiţioase pentru când va fi mare. Acum are doar 11 ani. Visează însă să ajungă poliţist. „Eu sincer aş vrea să mă fac poliţist. Nu am pe nimeni în familie, dar este visul meu. Este singura varianta la care m-am gândit”.

Vizualizări: 1,177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: