Costoiu, în boardul Conferinţei universităţilor tehnice din Europa

Rectorul Universităţii Politehnica din București, gorjeanul Mihnea Costoiu, a fost ales membru în Boardul Conferinţei universităţilor tehnice din Europa – CESAER. Este pentru prima dată în istoria învăţământului superior tehnic românesc când un rector este ales director în boardul celei mai prestigioase asociaţii a universităţilor de inginerie din Europa – CESAER.

CESAER cuprinde cele mai importante instituţii de învăţământ superior tehnic din Europa, fiind înfiinţată în urmă cu 26 de ani. Zilele acestea, rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a participat la prima reuniune a boardului asociaţiei, desfășurată la Universitata Stratchlyde din Glasgow, Școţia.

Reuniunea s-a concentrat pe realizarea unui Manifest, adresat societăţii europene, actorilor economici, politici, sociali, care subliniază necesitatea implicării universităţilor în mecanismul evoluţiei societăţii. În cadrul acestui Manifest, Mihnea Costoiu a propus iniţierea unui exerciţiu de calcul al costurilor pe care le implică programele de educaţie STEAM (Sciences, Technology, Engineering, Arts, Mathemacs) la nivel naţional.

Cere mai mulţi bani pentru învăţământul superior

Ca mecanism de suport, Mihnea Costoiu susţine demararea unei campanii politice care are drept scop alocarea unui procent semnificativ mai mare din PIB pentru învăţământul superior, care să fie investit în educaţie pentru perioada 2018-2019. Mai mult, rectorul UPB a subliniat necesitatea colaborării membrilor asociaţiei CESAER cu mediul de afaceri și sectorul industrial pentru obţinerea unor rezultate tangibile la nivel economic și social.

În cadrul acestui parteneriat, vectorul fundamental este reprezentat de dezvoltarea competenţelor profesionale relevante pentru secolul XXI. În urma aplicaţiei depuse în anul 2016, UPB a fost selectată să organizeze Conferinţa anuală CESAER, în octombrie 2018, fiind pentru prima dată când o universitate românească găzduiește această conferinţă.

Galerie foto


Vizualizări: 470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: