O bătrână, salvată la timp de un poliţist comunitar

Un poliţist comunitar din municipiu a devenit erou de ieri dimineaţă după ce a adus la mal o femeie care dorea să îşi încheie socotelile cu viaţa, cu doar câteva zile înainte de Paşte, agentul reuşind să o salveze pe aceasta în ultimele clipe.

Angela Corobea, are 60 de ani, este din Săcelu, iar ieri dimineaţă s-a aruncat în apa rece a Jiului, în zona Pieţei Centrale, fără să spună cuiva ceva. Femeia şi-a lăsat bagajele pe digul de protecţie, după care s-a aruncat în lac, fiind observată la timp de câţiva bărbaţi care au sunat la 112. „A mers normal, aşa ca orice om, pe lângă dig, până când am văzut-o că şi-a lăsat plasa pe margine şi a trecut de dig, aruncându-se în apă. Nu a spus nimic la nimeni, cred doar că a plâns înainte şi apoi şi-a dat drumul în apă. Norocul că a venit un agent de la comunitari şi s-a băgat el s-o scoată”, spune Constantin Chercheci, unul dintre martorii oculari.

Un poliţist comunitar care patrula prin piaţă şi care a aflat despre producerea incidentului a mers imediat la faţa locului şi, fără să ezite, s-a aruncat în apă pentru a o salva pe femeie. „Ce să vă spun, am văzut lumea că vorbea prin piaţă despre o femeie care se aruncase în apă şi, eu, fiind în apropiere, m-am dus s-o scot de acolo. N-am stat pe gânduri prea mult pentru că nu se băga nimeni s-o ajute. Ea ajunsese la vreo 10-15 metri de mal. Am aruncat hainele de pe mine, ale cu acte, nu m-am dezbrăcat de tot, am sărit după ea şi am tras-o la mal cum am putut. Ea nu mai prea vorbea, iar la mal ştiu că au preluat-o cei de la ambulanţă”, spune Mititelu, agentul comunitar plecând imediat acasă pentru a-şi schimba hainele ude.

A înghiţit litri de apă

Femeia a fost resuscitată atât la faţa locului, cât şi pe drumul până la spital şi, momentan, medicii cred că ea va supravieţui, situaţie în care va fi transferată la secţia de psihiatrie şi ţinută sub observaţie. „În momentul în care noi am ajuns acolo, ea era scoasă pe mal. Era în şoc hipotermic şi era vizibil că înghiţise multă apă. Am preluat-o cu guler cervical pentru că nu ştiam dacă se aruncase şi care era situaţia ei. Am pus-o pe targă şi i-am făcut manevre de resuscitare. Ne-am făcut datoria, cred eu, şi am reuşit să o salvăm. Înghiţise foarte mult lichid, apă, evident,  pe care a şi expectorat-o, am aspirat şi noi cât am putut şi în cele din urmă am adus-o în viaţă la unitatea de primire urgenţe. A fost greu, foarte greu, dar până la urmă am reuşit să salvăm o viaţă”, spune medicul Maria Boncea, de la staţia de ambulanţă Gorj.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: