O ceapă pe zi este sănătate curată

Chiar dacă nu toată lumea apreciază aroma iute și mirosul pe care îl emană ceapa, aceasta ascunde numeroase beneficii pentru sănătatea organismului. Ceapa are numeroase proprietăţi medicinale fiind o sursă importană de crom şi alte minerale.

Ceapa este o legumă indispensabilă pentru organismul uman datorită efectelor de vindecare și proprietăților sale antibacteriene. Conținutul ridicat de vitamine B, PP, C susține procesele metabolice din organism iar calciul și vitamina K întăresc scheletul. Fierul, fosforul și zincul stimulează procesele imune. Iodul, pectinele, acizii organici (malic, citric) și uleiurile esențiale sprijină procesele vitale din organism asociate cu eliminarea toxinelor și toxinelor.

Odată cu utilizarea zilnică a acestui produs util o persoană este alimentată cu substanțe care au un efect benefic asupra tuturor sistemelor corpului. La bătrânețe, ceapa va ajuta la păstrarea minții și a memoriei, iar la vârsta adultă  pentru frumusețe și imunitate. Conținutul ridicat de vitamina C, aminoacizi și flavonoide sprijină organismul și protejează împotriva răcelilor și a bolilor infecțioase.

Cu un consum zilnic de cel puțin jumătate de ceapă, o persoană reduce la minimum riscul de infecții respiratorii acute. La femei ceapa favorizează întinerirea pielii (stimulează producția de colagen); combate excesul de greutate (arde colesterolul și carbohidrații); ajută în tratamentul dermatitei, sângerării gingiilor; stimulează creșterea părului, combate petele de vârstă și pistruii; previne dezvoltarea tumorilor canceroase (quercetină la soiurile roșii); are un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular, în special după naștere; tratează forme ușoare ale varicelor; susține echilibrul hormonal, sistemul reproducător, neutralizează sindromul menstrual; previne dezvoltarea cancerului de sân şi normalizează digestia.

Ceapa este prescrisă şi ca adjuvant al principalului tratament pentru infertilitate. Acest lucru nu rezolvă problema în sine, dar ajută foarte mult în terapia generală.

Vizualizări: 1,644

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: