Sfaturi utile pentru unghii frumoase și puternice

Unghiile nu sunt totdeauna puternice, aşa cum ne-am dori, dar le putem proteja sau ajuta să fie frumoase. Pe lângă remediile naturiste pentru unghii trebuie să ţinem cont și de unele sfaturi pentru a întări unghiile fragile.

Atunci când vrei să înlături oja, folosește o soluție pentru curățat oja ce nu conține ingrediente care ar putea deteriora unghiile. Deși acetona este un produs foarte eficient, există și opțiuni mai sănătoase. De fiecare dată când ai ţinut mâinile mult timp în apă usucă unghiile cu un prosop de bumbac și masează-le cu ulei de măsline.

Consumă lactate și alimente bogate în calciu, proteine și vitaminele A și E și nu uita să bei 8 pahare cu apă pe zi. Unghiile fragile pot indica un nivel ridicat de stres și o alimentație precară.

Nu sta cu mâinile ude mult timp, iar atunci când speli vase sau rufe folosește mănuși. Nu face dușuri prea lungi și nu îți ține mâinile în apă fierbinte pentru că unghiile vor fi afectate. Protejează-ți mâinile atunci când te ocupi de grădinărit sau de curățenie pentru că, din nou, unghiile sunt cele mai afectate.

Pilește-ți unghiile în mod regulat, cu o mișcare îndreptată întotdeauna în aceeași direcție şi este indicat să folosești o pilă care nu este metalică. Adaugă în ojă un întăritor pentru unghii  şi poți să-ți prepari singură unul prin adăugarea unui cățel de usturoi pisat într-un lac de unghii transparent.

Nu folosi unghiile pentru a deschide conserve sau alte recipiente pentru a nu le lovi, şi, foarte important, nu îți roade unghiile, deoarece vor crește mult mai greu şi se vor exfolia dacă sunt în contact cu saliva.

Vizualizări: 1,364

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: