O comună din Gorj nu are contract cu nicio firmă de salubrizare. Vezi cum gestionează problema gunoaielor

Autoritățile locale din comuna Turburea nu au încheiat contract cu nicio firmă de salubrizare și cu toate acestea problema gunoaielor este foarte bine gestionată. Prețurile pentru strângerea gunoaielor sunt modice, iar cetățenii care colectează selectiv deșeurile nu plătesc nici un leu.

Strângerea gunoaielor din majoritatea comunelor din Gorj ridică mari probleme autorităților locale, dar generează și costuri mari pentru cetățeni. Nu același lucru se întâmplă și în comuna Turburea, acolo unde primarul a decis să nu încheie nici un contract cu firmele de salubrizare.

Ion Bârcă a hotărât să strângă gunoiul din localitate cu angajații Serviciului Public și să-l transporte la groapa de gunoi de la Severin. ”Comuna Turburea nu are încheiat nici un contract cu vreo firmă de salubrizare. De acest lucru se ocupă angajații Serviciului Public. De două ori pe lună adună gunoiul din toată comuna și îl transportăm la groapa de gunoi de la Severin. Nu îl mai ducem la Polaris pentru că aveam probleme la rampa de descărcare. Ne trebuia un anumit tip de mașină să intrăm acolo”, a declarat Ion Bârcă.

Pentru acest serviciu, cetățenii plătesc 14 lei pe lună/gospodărie, iar cei care strâng gunoiul selectiv nu dau nici un leu. ”Dacă aș fi avut contract cu vreo firmă, pe mine, ca primărie, gunoiul m-ar fi costat lunar undeva de 35.000 de lei, dar așa am rezolvat problema cu 10.000 de lei. Cetățenii plătesc numai 14 lei pe lună/gospodărie, iar cei care îmi cer saci și dau gunoiul selectiv nu plătesc nimic”, a mai spun Ion Bârcă, primarul din comuna Turburea. 

Vizualizări: 4,332

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: