O copilă de 13 ani va deveni mamă

O fată de numai 13 ani din comuna gorjeană Scoarţa, satul Pişteştii din Deal, a ajuns marţi seara la spitalul din Târgu Jiu pentru a naşte. Fata este însărcinată în 9 luni și, deși este o copilă, vrea să păstreze bebelușul. Medicii spun că fata este dezvoltată din punct de vedere fizic și poate suporta o naștere naturală. Tatăl copilului este un băiat de 17 ani, cu care fata ar fi căsătorită fără acte.

Minora de 13 ani a ajuns cu Ambulanța la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, fiind deja la termen. Medicii care au în grijă fetița spun că din investigațiile medicale atât copilul, cât și viitoarea mămică sunt sănătoși. ”Nu este așa de pregătită să nască un copil pentru că are 13 ani, prima menstruație vine la 11, 12 ani, vă dați seama că fata este la termen ceea ce înseamnă că a început viața sexuală cel puțin de acum un an. Va naște cum trebuie, pe cale naturală, corpul e pregătit. Ne confruntăm tot mai des cu astfel de situații, majoritatea sunt de etnie romă, dar mai sunt și românce printre cazuri. Fata nu are nicio boală, e perfect sănătoasă, numai că este mică, este un copil care va naște un alt copil”, a spus Dumitru Pătrășcoiu, șef secției Obstetrică-Ginecologie.

 Consiliată de Protecția Copilului

Copila care va deveni mamă în scurt timp va fi consiliată de psihologii Direcției de Protecție a Copilului. ”Fetița a intrat în atenția DGASPC Gorj, spitalul judeţean ne-a sesizat cu privire la această situație, va fi analizată și condiția socio-familială, se vor dispune și măsurile care se impun în situația în care va necesita scoaterea copilului și a mămicii din mediul familial. Noi ne dorim ca fetița să aibă susținerea familiei extinse și ca bunicii copilului să ajute mămica în procesul de creștere a bebelușului”, a spus Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Cazurile în care minorele aduc pe lume copii sunt tot mai frecvente în județului Gorj. De la începutul anului, 18 minore au rămas însărcinate și au adus pe lume copii. ”Numai anul acesta am avut 16 cazuri cu minore care au dat naștere unui copil, sunt situații destul de dese în ultima perioadă, anul trecut am avut peste 80 de cazuri de acest gen. Din păcate, lucrurile se întâmplă așa din cauza unei lipse de informare și a unei educații sexuale deficitare în acest sens”, a precizat Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj. Poliția a fost sesizată în acest caz și în acest moment se fac cercetări cu privire la relația dintre cei doi tineri. Tatăl copilului, băiatul de 17 ani riscă dosar penal pentru întreținere de relații sexuale cu un minor.

Vizualizări: 370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: