O educatoare pentru două grădiniţe

Zeci de preşcolari din satul Voinigeşti nu vor mai fi nevoiţi să parcurgă kilometri întregi până să ajungă la grădiniţă. Începând de anul acesta în localitate va funcţiona o astfel de intituţie de învăţământ. Micuţii vor merge însă doar două săptămâni pe lună la grădiniţă, întrucât educatoarea care se va ocupa de ei trebuie să ajungă şi la copiii din satul Găvăneşti.
 În satul Voinigeşti nu există în prezent o grădiniţă. Din această cauză localnicii din zonă au înscris copiii la gradiniţa din satul Romaneşti. Sunt însă şi familii ai căror copii nu ştiu ce înseamnă o zi la grădiniţă, întrucât oamenii spun că este foarte greu să meargă cu micuţii kilometri întregi pe jos. Astfel, mai mulţi copii din acest sat au împlinit vârsta de şapte ani şi vor merge direct în clasa întâi doar cu ce au învăţat de la părinţi. Dezdrobitu Ileana de 33 de ani, are cinci copii minori, cel mai mare are 12 ani, niciunul dintre ei nu a mers vreodată la gradiniţă. “Gradiniţa este departe, la Romaneşti, şi nu mă pot duce cu ei acolo, mai am doi copii la şcoală nici ei nu au mers la grădiniţă” spune femeia.
 Începând cu anul şcolar 2009-2010 în satul Voinigeşti va funcţiona însă o grădiniţă. "Este o unitate de învaţământ izolată, până acum au învăţat aici doar elevi de clasele I-IV, de la toamnă va funcţiona şi o grădiniţă însă doar cu jumătate de normă”. La aflarea veştii că va fi grădiniţă şi în satul lor, localnicii din Voinigeşti spun că nu vor ţine cont de faptul că instituţia va funcţiona cu jumătate de normă şi îşi vor transfera copiii de la gradiniţa din satul Romaneşti. 
 “Mergem aproape patru kilometri pe jos, trecem podul de cale ferată, iarna am stat cu copiii la grădiniţă pentru că nu aveam timp sa mă duc acasă şi să mă şi întorc, este foarte greu. Indiferent că va fi o grădiniţă cu jumătate de normă, sau nu, tot o să transferăm copiii" spune Valerica Andriţoiu. Preşcolarii din satul Găvăneşti, comuna Băleşti, vor merge şi ei tot două săptămâni pe lună la grădiniţa întrucât trebuie să “împrumute”educatoarea şi preşcolarilor din Voinigeşti, situaţia fiind aproape identică şi aici. 
 


Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: